Fonds Podiumkunsten ondersteunt Concordia

Fonds Podiumkunsten ondersteunt Concordia

Het Fonds Podiumkunsten heeft besloten dat Concordia in aanmerking komt voor ondersteuning in het kader van de Podiumstartregeling van 1 september 2020 tot en met 31 augustus 2021. Het FPK heeft een bedrag gereserveerd tot 40.000 euro. Met de Podiumstartregeling hoopt het Fonds dat, ondanks beperkingen veroorzaakt door de crisis, de mogelijkheden zo veel mogelijk worden benut om de programmering van voorstellingen en concerten op gang te brengen en uit te bouwen.

ENSCHEDE - Theaterprogrammeur Ellen Peters: ‘We zijn erg blij dat we artiesten kunnen blijven betalen, dat is zo ontzettend belangrijk. Dit geeft ons de gelegenheid om de vernieuwing van theater door te zetten, ook in moeilijke tijden’.

Over de Podiumstartregeling

Dit is de subsidie voor het programmeren van voorstellingen en concerten van Nederlandse artiesten, bands en gezelschappen om bij te dragen aan een gevarieerd podiumkunstenaanbod in Nederland. Rekening houdend met de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen.

Over Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het Fonds streeft naar een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden