<p>Dave Borghuis</p>

Dave Borghuis

(Foto: Dennis van Zuijlekom)

Enschedeër Dave Borghuis kandidaat voor Piratenpartij

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart kkan ook gestemd worden op ondernemer Dave Borghuis (52) uit Enschede. Borghuis staat als lijstduwer op plaats 23 van de kieslijst van de Piratenpartij. Hij is sinds 2010 politiek actief voor de partij.

ENSCHEDE - Privacy is in deze tijd een belangrijk aandachtspunt voor Borghuis. Volgens hem wordt het steeds lastiger om anoniem te zijn, zowel fysiek als online. Mede om deze reden heeft hij in 2017 een handhavingsverzoek ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens waarin gemeente Enschede verzocht werd met wifi-tracking te stoppen. Dit handhavingsverzoek is nog steeds in behandeling. 

“De Piratenpartij wordt wel eens gezien als one-issuepartij, maar in het verkiezingsprogramma “Visie met Lef” staan standpunten over onder meer basisinkomen, drugsbeleid, hervormen van patent- en copyrightwetgeving en woonbeleid. Maar ook een minister voor digitale zaken, duurzaamheid en zelfs ruimtevaart komen voorbij”, vertelt Borghuis.

In de Tweede Kamer kan de Piratenpartij digitale onderwerpen goed op de agenda zetten en de inhoudelijke aandacht geven die dit verdient.

https://programma.piratenpartij.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden