Foto: Pexels
aangeboden door Heers

Wat is een SEO specialist?

Je raadt het al: dat is een specialist op het gebied van SEO. Vrij logisch natuurlijk. Een belangrijkere vraag is wat doet een SEO specialist en wat kan deze voor jou betekenen? Dan gaan we je in de blog haarfijn uitleggen!

Wat houdt SEO in?

SEO is niets meer en minder dan websites hoger laten ranken in Google. Je wilt natuurlijk dat jouw website op de eerste pagina van Google verschijnt, dit doe je door zoekmachine optimalisatie toe te passen. Met SEO bedoelen we een aantal zaken. Het belangrijkst is jouw positie in Google. Verder zijn er nog een aantal zaken die ervoor zorgen dat jouw website beter zichtbaar wordt. Dit heeft onder andere te maken met:

De content op jouw website

De teksten die op jouw website staan is een van de dingen die in het lijstje horen voor een goede SEO strategie. In de teksten op jouw website kun je bepaalde “zoekwoorden” verwerken waarvan jij wilt dat de bezoeker langs binnenkomen op de site. Heb je een schoonheidssalon in Zuid-Holland? Dan is het zoekwoord “schoonheidssalon Zuid-Holland”. Je wilt niet dat bezoekers binnenkomen op het woord “argentijnse kat”  want dat is niet relevant. Je wilt zorgen voor het juiste verkeer en de juiste content voor jouw specifieke doelgroep.

Linkbuilding

Dit lees je waarschijnlijk overal als het gaat om het vindbaar maken van je website in Google. Linkbuilding betekent dat je relevante links krijgt naar jouw website. Dit heeft ook weer met de content te maken. Heb jij goede content op jouw website? Dan willen andere sites naar jouw website linken. Is de website die naar jou linkt ook nog eens relevant? Dan heeft dit zeker waarde als het gaat om je website hoger in de zoekresultaten naar voren te laten komen. 

De techniek op jouw website

Techniek is ook een dingetje. Google wilt het namelijk zo comfortabel mogelijk maken voor de mensen die over het web surfen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een goede laadsnelheid van je website. Mensen willen namelijk niet wachten tot een website geladen is, maar gelijk vinden waar ze voor gekomen zijn. Verder is het belangrijk dat je website een veiligheidscertificaat heeft. Hierdoor komt de website ook betrouwbaarder over. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website ook op een andere apparaat zoals een smartphone tablet goed weergegeven wordt. 

Een SEO specialist in de hand nemen

Wij zeggen: goed idee! Zoekmachineoptimalisatie is een goedkope manier om toch bezoekers naar je website te trekken in vergelijking tot SEA. SEO is een belangrijke basis voor je website. Dit is in het begin best veel werk maar als er eenmaal een goede SEO strategie is opgezet ga je hier alleen maar profijt van hebben. Op de langere termijn is zoekmachineoptimalisatie door een SEO specialist een zeer goede investering! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden