Met hydraulisch gereedschap een auto redden [aangeboden door Holmatro]


Foto: Andrea Piacquadio / Pexels
aangeboden door Holmatro

Met hydraulisch gereedschap een auto redden

Heb je een klus waar veel kracht voor nodig is, dan kun je het best werken met hydraulisch gereedschap. Hoewel dit gereedschap kleiner is, heeft hydraulisch gereedschap meer vermogen dan bijvoorbeeld een elektrisch systeem. Bovendien kun je nauwkeuriger werken en is het gereedschap beter bedienbaar. Bovendien is hydraulisch gereedschap nooit op, terwijl je elektrisch gereedschap steeds op moet laden.

Er ontstaat zo drukkracht en geen trekkracht

Binnen hydraulisch gereedschap is de hydraulic ram misschien wel het meest bekend. Een hydraulic ram is een cilinder die een rechte lijn en op hydraulische kracht werkt. Er ontstaat zo drukkracht en dus geen trekkracht. Met een hydraulic ram kun je onderdelen gemakkelijk uit elkaar drukken. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast om iemand te bevrijden die klem in een auto zit. 

Hydraulische gereedschappen worden vaker gebruikt als je denkt

Hydraulische kracht en hydraulische gereedschappen worden vaker gebruikt dan je denkt. De brandweer gebruikt het als reddingsmiddel terwijl in de industrie en de bouwsector hydraulisch gereedschap gebruikt wordt om machines te laten draaien en om spullen te tillen. Ook de lucht- en ruimtevaart maakt volop gebruik van hydraulische gereedschappen en technieken voor onder andere de roerbesturing, het landingsgestel en de remmen. Ook auto’s en vrachtwagens passen hydraulische kracht toe, dit onder meer in de remmen, schokdempers en in de lift van de vrachtwagen. De scheepvaart gebruikt eveneens hydraulische gereedschappen en technieken in de vorm van kranen, sleepboten, lieren en bij hijs- en hefwerktuigen.

Het is een soort van natuurlijke krachtbron

Hoe hydraulisch gereedschap werkt? In het gereedschap zit een vloeistof, een soort van hydraulische olie die onder druk staat. De vloeistof miste de eigenschap om in elkaar gedrukt te kunnen worden. Wanneer de vloeistof door het gereedschap gaat, ontstaat zeer grote hydraulische kracht. Die kracht wordt met behulp van een soort pomp in het systeem van de gereedschappen gebracht. Iedereen is het er over eens dat het met hydraulische gereedschappen gemakkelijker werken is. Gezien de werking kun je inderdaad stellen dat het een soort van natuurlijke krachtbron is.

Hydraulisch gereedschap werkt een stuk nauwkeuriger en is gemakkelijk in gebruik

De voordelen zijn legio. Het gereedschap is handzamer en gemakkelijker in gebruik terwijl er sprake is van heel erg veel meer vermogen. Ook werkt het met hydraulisch gereedschap een stuk nauwkeuriger en is het beter en gemakkelijker te bedienen. Het feit dat je eindeloos door kunt blijven werken met hydraulisch gereedschap is ook een groot voordeel. Want hydraulisch gereedschap hoef je niet op te laden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden