Stockfoto

Ook kerken financieel getroffen in coronatijd

Het zijn zware tijden in verband met Corona. Dat geldt ook voor de kerken. Gelovigen kunnen niet naar de kerk en missen de wekelijkse diensten. Naast een geestelijk gemis is er ook het gemis aan inkomsten. In dat licht houden dc kerken in Nederland vanaf komend weekend de actie Kerkbalans. De actie roept mensen op hun jaarlijkse bijdrage bekend te maken.

Enschede - ‘’Alleen al de organisatie van de actie Kerkbalans op zich is alleen al is in deze tijd een crime”, aldus Joop Hassink, vicevoorzitter van parochie Jacobus de Meerdere in Enschede. Zo’n 4000 adressen moeten benaderd worden. Voor het vullen van de enveloppen zijn 30 vrijwilligers actief. Zij komen niet zoals andere jaren bijeen in een gemeenschappelijke ruimte. De vrijwilligers worden verdeeld over veel ruimtes. Er is een extra beroep gedaan op huisgenoten die wel in elkaars nabijheid kunnen werken. Gescheiden ingangen en geen enkel verder contact. “Onder deze strakke organisatie wilden 30 mensen helpen”, aldus de vicevoorzitter.

De actie is voor ons van groot belang. Kerken zijn geheel afhankelijk van de bijdragen van hun parochianen. Deze zijn dus van levensbelang. Volgende week zullen een kleine 200 mensen op stap gaan om de toezeggingen van de parochianen op te halen. Ook dit zal geheel coronaproof gaan. Een doos voor de deur, een stap terug en vervolgens de enveloppe in de doos. De enveloppen zullen Centraal verwerkt worden.

Voor de r.k. parochie Jacobus de Meerdere kan het geld ook gestort worden op rekening NL15RABO 0153 1666 65 t.n.v. par. Jacobus de Meerdere

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden