Caritas dankt de klanten en supermarkten


<p>231 kerstpakketten staan klaar.</p>

231 kerstpakketten staan klaar.

(Foto: Caritas)

Caritas dankt de klanten en supermarkten

Ondanks de corona werden we in de feestmaand December weer overal verleid met heerlijkheden en kochten we in de supermarkt vaak meer dan we op konden.

ENSCHEDE - Caritas Enschede maakt zich zorgen omdat steeds meer mensen aan de onderkant van de samenleving terecht komen. Over elke boodschap moet wel drie keer worden nagedacht omdat er per week maar een klein bedrag voor de supermarkt over is.

Daarom heeft Caritas Enschede ook dit jaar weer opnieuw een inzameling met uw statiegeldbonnen gehouden, om deze mensen die het door omstandigheden financieel zwaar hebben, een steuntje in de rug te geven, door hen in de feestmaand december te verrassen met een kerstpakket.

Bij Caritas Enschede kunnen alle inwoners van Enschede die tijdelijk in een moeilijke situatie verkeren terecht voor directe (beperkte) noodhulpvragen. Caritas luistert naar het probleem; geeft advies verwijst eventueel door en biedt in acute probleemsituaties kortstondig financiële en/of materiële hulp die gericht is op langere termijn oplossingen. (Telefonische Hulpdienst tel. 06 - 38 76 50 54)

Kerstpakket voor 231 (hulp)gezinnen

In deze coronatijd heeft men ter ondersteuning van de medemens extra bijgedragen zodat de Caritas dit jaar zelfs aan 231 (hulp)gezinnen in Enschede, een kerstpakket heeft  kunnen aanbieden. Vorig jaar waren dat er nog 80. Voor de aankoop van deze pakketten heeft de Caritas dankbaar gebruik gemaakt de mogelijkheid, om statiegeld-bonnen van klanten in de volgende supermarkten te verzamelen:

AH van Heekplein, AH Glanerbrug, AH Stroinkslanden, Jumbo Stadsveld, AH Miro, Jumbo Kuipersdijk, AH Stadsveld en Coop Esmarke.

‘’Hierbij willen we de klanten en de supermarkten hartelijk bedanken voor het mogelijk maken om deze gezinnen van een kerstpakket te voorzien’’, aldus Caritas Enschede. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden