Open dag ROC van Twente volledig online


Foto: PR

Open dag ROC van Twente volledig online

Op vrijdag 15 januari organiseert ROC van Twente zijn online open dag. Via een livestream krijgen potentiële studenten tussen 16.00 en 21.00 uur volop informatie over de richtingen en de opleidingen in het mbo.

ENSCHEDE - De open dag richt zich op tweede-, derde- en vierdejaars van het vmbo. Ook voor havisten en volwassenen is informatie te halen. Omdat ROC van Twente vanwege de coronamaatregelen geen gasten op de locaties mag ontvangen, staat er in blokken een online voorlichtingsprogramma klaar. Het programma bestaat uit een livestream en live voorlichtingen. 

Livestream

In totaal worden 16 mbo-richtingen toegelicht. Via interviews, waarbij de vragen ook worden gesteld door studenten, beantwoorden docenten vragen over deze richtingen. Na de voorlichting over de studierichtingen komen diverse opleidingen aan bod. Dat gebeurt via live voorlichtingen in teams. Leerlingen kunnen deze bijeenkomsten via de website bereiken. 

Tijdschema

Het tijdschema van de livestream en van de voorlichtingen staat eveneens op de website van ROC van Twente. Leerlingen en ouders hoeven dus niet van 16.00 tot 21.00 uur de open dag te bezoeken, maar kiezen van welke richtingen en welke opleidingen ze meer willen weten. Net als bij een gewone open dag. 

Callcenter

Tijdens de uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan per mail, en via whatsapp en telefonisch. Ook kan een vragenformulier worden ingevuld op de website. Vragen stellen kan natuurlijk ook bij de voorlichtingssessie van de opleidingen (zie tijdschema).

Aanmelden

Aanmelden voor de online open zaterdag is mogelijk via www.rocvantwente.nl/opendagen. Daar is ook meer info te vinden over het live-programma.

rocvantwente.nl/opendagen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden