Afbeelding

Juridische problemen? Hier een paar tips!

Algemeen

Wanneer je juridische problemen hebt dan kan dit een negatieve invloed hebben op je hele dagelijkse leven. Gelukkig kun je met de juiste informatie en hulpmiddelen de kennis en het vertrouwen krijgen om je juridische problemen onder controle te krijgen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Het verschil tussen civiele problemen en strafrechtelijke problemen

Voordat je begint met het aanpakken van je juridische problemen, is het belangrijk om eerst te begrijpen met welke soorten juridische problemen je te maken kunt krijgen. Juridische problemen kunnen worden gecategoriseerd als civiele (niet-strafrechtelijke) of strafrechtelijke problemen. Civiele problemen zijn meningsverschillen die door de rechter worden opgelost. Strafrechtelijke problemen zijn overtredingen die door een rechter beoordeeld worden. Juridische problemen kunnen worden veroorzaakt door een breed scala aan problemen, waaronder contractuele geschillen, werkgelegenheid kwesties, familierechtelijke kwesties, geschillen tussen verhuurder en huurder, letselschade kwesties waarvoor een letselschade advocaat nodig is en meer.

Wanneer heb je een advocaat nodig?

Er is geen duidelijke regel voor wanneer je een advocaat moet zoeken. Die beslissing is volledig afhankelijk van jouw situatie. Er zijn echter een paar veel voorkomende situaties waarin het waarschijnlijk gunstig is om juridische bijstand te zoeken.

  • Je bent gearresteerd - Als je gearresteerd bent, raden we je aan om onmiddellijk op zoek te gaan naar een goede advocaat. Een advocaat kan je vertegenwoordigen bij je hoorzitting en kan je helpen je rechten en de mogelijke gevolgen van je arrestatie te begrijpen.
  • Je bent gedagvaard - Als je een dagvaarding, klacht of ander juridisch document ontvangt waaruit blijkt dat je bent gedagvaard, is het een goed idee om een advocaat te zoeken. Afhankelijk van het soort rechtszaak kan een advocaat je helpen om je te verdedigen of om te onderhandelen over een schikking.
  • Je ervaart problemen met een werknemer - Als je een bedrijf hebt en een conflict hebt met een werknemer, of omgekeerd, wil je misschien een ondernemingsrecht advocaat inschakelen. 

Juridische hulp

Als je je geen advocaat kunt veroorloven, kun je in aanmerking komen voor gratis juridische hulp. Er zijn veel organisaties die juridische hulp bieden aan mensen die zich anders geen advocaat kunnen veroorloven. Deze organisaties hebben verschillende eisen om in aanmerking te komen, dus zorg ervoor dat je aan de eisen voldoet voordat je hulp aanvraagt. 

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00