Helmerhoek zamelt kerstboodschappen in voor bewoners


Foto: PR

Helmerhoek zamelt kerstboodschappen in voor bewoners

Helmerhoek organiseert de actie ‘Inzameling boodschappen voor de kerst voor en door bewoners’. Al meerdere jaren wordt deze actie met Pasen en Kerst gehouden om de daarvoor in aanmerking komende wijkbewoners in moeilijke tijden een hart onder de riem te steken, met name nu voor de komende kerstdagen.

ENSCHEDE - Stichting Het Noaberschap Helmerhoek en Albert Heijn Kamphuis willen samen de actie ondersteunen en er voor zorgen dat er veel tassen met gedoneerde boodschappen op de juiste plek komen, bij bewoners met een minimum uitkering of schuldsanering, waarbij ze wekelijks van een zeer klein bedrag moeten rondkomen.

In de actieweek 14 tot en met 19 december zijn er vrijwilligers bij de ingang van AH bezig klanten te wijzen op de actie en geven een beknopt lijstje mee over houdbare boodschappen. De plek waar de boodschappen kunnen worden afgegeven is voorzien van plexiglas boven de actietafel en daarvoor de kratten. Dit alles is zo geregeld i.v.m. de corona-maatregelen. In het verleden waren de wijkbewoners van de Helmerhoek altijd bijzonder vrijgevig en de initiatiefnemers hopen dat er de komende actie weer volop wordt gegeven, ondanks de pandemie en thuisbezorgingen.

Er worden nog een paar vrijwilligers gezocht, die willen helpen bij de inzameling in de galerij voor de supermarkt AH. Er wordt dan gevraagd om een of meerdere keren een blokje van twee uur aanwezig te zijn. Opgave kan via mail noaberschaphelmerhoek2018@gmail.com

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden