Present Enschede: 417 vrijwilligers in actie voor kwetsbare stadsgenoten


Foto: PR

Present Enschede: 417 vrijwilligers in actie voor kwetsbare stadsgenoten

We leven in een bijzondere periode, maar één positief ding laat de coronacrisis zien: Enschedeërs hebben een warm hart voor de ander. ‘Noaberschap’ is springlevend in Enschede. Dat blijkt uit de cijfers: bij Stichting Present Enschede is in de afgelopen periode een enorme stroom van nieuwe vrijwilligers op gang gekomen, die graag in actie komen voor hun stadsgenoten. 

ENSCHEDE - De stichting matcht dit aanbod door samen te werken met haar netwerk van hulpverleners, zodat het vrijwilligersaanbod terecht op de plekken waar deze het hardst nodig is. De stichting heeft als missie om een brug te slaan tussen mensen die willen geven en mensen die hulp nodig hebben. Normaal gesproken gebeurt dit in groepen, maar nu dit niet mogelijk is, zijn er creatieve alternatieve manieren gezocht om het omzien naar elkaar tóch mogelijk te maken:

Op woensdag 2 december gaan 31 vrijwilligers voor onze LichtpuntjesActie op pad. Ze zullen de komende periode drie keer bij een eenzame stadsgenoot langs gaan voor een praatje aan de deur. Later deze maand zullen er nog 24 vrijwilligers starten. Zij zullen ook cadeaupakketten uitdelen vanuit Secret Santagram. Momenteel zijn er elf vrijwilligers aan het helpen bij Zorggroep Manna om daar de komende maand de zorg te ondersteunen.

Studenten ook in actie

Ook de studentenverenigingen zijn actief via Present: honderd studenten van studentenvereniging Alpha gaan kaarten schrijven voor de bewoners van Bruggerbosch, tachtig studenten van studentenvereniging Navigators gaan 500 kaarten schrijven voor bewoners van diverse zorginstellingen, vier studenten van studentenvereniging RSK gaan raamtekeningen maken voor en met bewoners van Ariënsstaete, vier studenten van studentenvereniging AEGEE gaan raamtekeningen maken voor en met bewoners van ex daklozen opvangen het Bijvank van het Leger des Heils.

Daarnaast zijn twee haaksters op dit moment kersthaakwerkjes aan het maken voor de vrouwen en kinderen die bij de vrouwenopvang van Kadera wonen en gaat een kapster een gezin knippen dat hulpverlening krijgt van het Leger des Heils.

Vier vrijwilligers gaan deze maand een woning ontruimen voor een alleenstaande mevrouw met een lichamelijke beperking en zes vrijwilligers gaan twee dagen achter elkaar een woning woonklaar maken voor een alleenstaande moeder met twee dochters, die vanuit de opvang van Kadera een woning kunnen betrekken

Tot slot gaan 150 kinderen van GBS De Bron gevulde en versierde schoenendozen maken, om de bewoners van Zorggroep Manna mee te verrassen voor de kerstdagen.

417 vrijwilligers actief

In totaal komen in de maand december 417 vrijwilligers in actie via Stichting Present Enschede. Present zet normaal gesproken groepen vrijwilligers in die in één dag een woning opknappen zodat een gezin/bewoner een nieuwe start kan maken in zijn/haar leven. Door alle restricties is dat nu maar heel beperkt mogelijk. Juist in deze tijd, waarin contact en ontmoeting zo belangrijk is, is het fijn dat de stichting zoveel vrijwilligersaanbod kan inzetten op plekken waar de hulp goed terecht komt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden