[aangeboden door cookinglife.nl] De voorraadpot, het kruidenrek en andere keukenhulpjes


Foto:
aangeboden door cookinglife.nl

De voorraadpot, het kruidenrek en andere keukenhulpjes

Wie een groot liefhebber is van koken en bakken staat het liefst de hele dag in de keuken. Maar dan is het nog steeds heel fijn wanneer het hele maakproces vloeiend verloopt.

Wie een ruime keuken heeft, kan profiteren van een groot oppervlak en heel veel plekken om ingrediënten en keukengerei op te bergen. Is jouw culinaire paradijsje wat kleiner? Dan zijn er nog een heleboel manieren te verzinnen om het optimale uit de ruimte te halen. Hierdoor bewaar je overzicht, wat inhoudt dat je alles gemakkelijk kunt terugvinden en plek overhoudt op je aanrecht die je anders had moeten missen. Veel oplossingen bestonden allang, maar worden tegenwoordig steeds compacter en zijn op verschillende plekken te stallen.

We hebben de handigste tips hieronder voor je verzameld. Hopelijk lukt het je hiermee om je keuken nóg efficiënter te maken!

Voorraadpotten

Kleine containers - hoewel variërend in grootte - om ingrediënten zoals pasta, kruiden, zaden, granen, maar ook snoepjes, suiker en/of koffie in te bewaren kent iedereen wel. Die zijn meestal van glas gemaakt of doorzichtig plastic. Je zet ze neer in je kast en meestal niet op je aanrecht, omdat ze zoveel van het oppervlak innemen. Maar er zijn sets verkrijgbaar die je heel gemakkelijk tegen of op elkaar kunt zetten, zodat je meteen overal bij kunt. En wegens het transparante materiaal zie je direct wat erin zit! Nou is het wel zo dat je deze verzamelingen ook alsnog in je kast kunt zetten om ruimte te besparen, maar dan wel het liefste eentje die niet boven ooghoogte zit. Zo kun je namelijk nog steeds gemakkelijk zien wat erin zit.

Kruidenrek

Hetzelfde als hierboven geldt eigenlijk wel voor het kruidenrek. Deze kun je helemaal leeg kopen, of gevuld met potjes. Die zijn eveneens leeg of al gevuld. Je hebt ze in stapelbare varianten, gelijk aan de voorraadpotten die we hierboven beschreven, maar ook als een carrousel. Wordt je aanrecht nu echt een beetje vol? Ja, dat is een mogelijkheid die we al voorzien hadden. Maar geen nood! Er bestaan namelijk ook kruidenrekjes die je heel gemakkelijk aan een deurtje van je keukenkast kunt hangen. Bij voorkeur zit die dan aan de binnenkant, zodat ‘ie niet in de weg zit. Maar dat hangt uiteraard helemaal van jouw persoonlijke voorkeuren af.

Snijplanken

We kunnen ons heel goed voorstellen dat jij die allang en breed in huis had. Maar sta je er wel eens bij stil dat er allerlei bacteriën in die markeringen van je snijplanken kunnen gaan zitten, hoe goed je die naderhand ook afwast? Dit zeggen we niet om je de stuipen op het lijf te jagen, maar om je bewust te maken van dit feit. Daarom bevelen we je ook aan om voor ieder soort ingrediënt één eigen snijplank te gebruiken. Dat wil dus zeggen dat je er eentje voor niets anders gebruikt dan brood, een andere reserveert voor vis, weer een ander erbij pakt wanneer je vlees gaat snijden en ook groenten en fruit gun je hun eigen aparte plank. Natuurlijk kun je hiervoor losse snijplanken gaan aanschaffen, maar er bestaan sets die hiervoor al een eigen indeling hebben gemaakt. Zo herken je aan de kleur en/of het logo meteen welke jij moet hebben voor het specifieke soort ingrediënt dat je wilt gaan snijden. Handig hè?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden