Afbeelding
Foto:

Julika Marijn: In de schaduw van Rembrandt

Algemeen

ENSCHEDE - Geertje Dircx was jarenlang de minnares van Rembrandt. Ze voedde zijn zoon Titus op, zag zijn meesterwerken - waaronder De Nachtwacht - ontstaan en stond model voor de grote schilder. Tot een huwelijk kwam het echter niet.
In In de schaduw van Rembrandt vertelt theatermaakster Julika Marijn op zondagavond 29 januari vanaf 19.30 uur in De Kleine Willem haar verhaal.

Iedereen kent Rembrandt als de meesterlijke schilder. Minder bekend is dat hij zijn macht soms ook misbruikte. Degene die zijn schaduwkant misschien wel het meest aan den lijve ondervond, was Geertje Dircx, na het overlijden van zijn eerste vrouw Saskia. Totdat Hendrickje Stoffels in Rembrandts leven kwam en Geertje moest verdwijnen.

Krijgen we Geertje ook te zien? “Rembrandt heeft op bijna geen enkel schilderij gezet, wie wie is. Ik laat wel enkele schilderijen de revue passeren waarop Geertje waarschijnlijk te zien is. Het zou toch onlogisch zijn dat je goedkoopste model zeven jaar lang naast je zit en dat je die vrouw dan nooit schildert.” Kaarten:

www.wilminktheater.nl

Afbeelding
Bent u wel woke? Anders wordt u gecanceld 31 mrt., 10:06
Afbeelding
'We kunnen veel meer laten zien' 31 mrt., 09:48
Afbeelding
Succes Budo Aykac 30 mrt., 17:43
Afbeelding
Drie Nominaties voor prijs Beste Kinderlied 30 mrt., 16:56
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43
Afbeelding
Le Roy houdt audities voor 'Scrooge' 30 mrt., 14:51
Afbeelding
Verfdiscounter viert jubileum met leuke acties 30 mrt., 13:34
Afbeelding
Distlers Totentanz in Johanneskerk Twekkelo 30 mrt., 10:53