De Vrije Ruimte geeft plezier, dagritme, ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling, stelt manager Henny Roerink van De Tubanters.
De Vrije Ruimte geeft plezier, dagritme, ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling, stelt manager Henny Roerink van De Tubanters.

Project de Vrije Ruimte bij De Tubanters succesvol

Algemeen

Enschede - Sinds mei 2021 herbergt voetbalvereniging De Tubanters 1897 een grootschalig sociaal-maatschappelijk project: De Vrije Ruimte. In opdracht van de gemeente Enschede wordt er dagelijks een scala aan activiteiten aangeboden aan bewoners uit de omliggende wijken. Dit doet de club aan de Olympialaan niet alleen. Samen met een negental partners ontvangt De tubanters dagelijks wijkbewoners die om de meest uiteenlopende redenen een bezoekje brengen. De volgende instanties verzorgen het aanbod: Power oost, Weerfit Fysiotherapie, Mediant, Scoren met in de Wijk, Onderwijsbegeleiding Oost Nederland, Sportaal, Wijkteams Enschede, Partout Kinderopvang en Resto van Harte.

De mogelijkheden zijn zeer divers: taalles, computerles, schilderen, handwerken, bootcamp, koken, zingen, et cetera. Voor mensen die handig zijn is er altijd wel een klusje te doen. Maar alleen een kopje koffie drinken om andere mensen te ontmoeten kan ook. De Vrije Ruimte is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. De Tubanters biedt ook onderdak aan Wijkwijzers Enschede (maandag 9.00-12.00 uur en vrijdag 11.00-14.00 uur), voor vragen over wonen, zorg, onderwijs , financiën, jeugd en gezin. (Zie www.devrijeruimte.com of bel 06-16017235 of 06-13676465).

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 7 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20