Columns meester Harm Jaap uit Enschede verschenen in boekvorm


<p>Harm Jaap Meinders. (Foto: PR)</p>

Harm Jaap Meinders. (Foto: PR)

Columns meester Harm Jaap uit Enschede verschenen in boekvorm

Je maakt van alles mee, als meester in het basisonderwijs. Daar kwam Harm Jaap Meinders al in zijn studietijd achter. Als derdejaars student aan de Pabo van de Hanzehogeschool Groningen reageerde hij op een oproep in HanzeMag: schrijvers gezocht. Hij had notities liggen van zijn belevenissen in z’n stageklas. Hij maakte er een column van en stuurde die in. Een uur later was hij columnist.

Enschede - De Hanzehogeschool heeft ‘zestig en één columns’ van meester Harm Jaap uitgegeven in een bundel. Dit boekje moet jongens en mannen die overwegen om leraar te worden enthousiast maken voor het vak. Meesters zijn dun gezaaid in het basisonderwijs en de bundel van Meester Harm Jaap is omarmd door het project Regionale Aanpak Lerarentekort Groningen Stad & Ommeland en de Pabo van de Hanzehogeschool.

Harm Jaap is inmiddels afgestudeerd en meester bij basisschool Menkotoren in Enschede. Elke dag geniet hij van de kinderen uit groep 4-5. Hij houdt van de eerlijkheid van de kinderen en de -soms onbedoeld- grappige situaties die dit oplevert in de lessen. Met humor en milde zelfspot verwerkt hij dit in zijn columns. Komen ouders hun kind tegen in de colums? “Ze zijn allemaal gebaseerd op waargebeurde verhalen uit mijn klassen, “ vertelt Harm Jaap. “Uiteraard zorg ik dat kinderen niet letterlijk herkenbaar zijn. En soms combineer ik dingen tot één gebeurtenis in de column.”

Grappig

Vrijdag 27 november is ‘Meester Harm Jaap, De avonturen van een pabo-stagiair in zestig en één columns’ uitgekomen. Maandag heeft hij een van z’n columns voorgelezen aan zijn klas. Ze vonden het wel grappig, een meester die een boek heeft geschreven. Na de kerstvakantie gaat meester Harm Jaap verder als invalleerkracht bij KOE (Katholiek Onderwijs Enschede); dat biedt ongetwijfeld weer veel stof voor nieuwe columns.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden