M-Pact Hartenpost Kersteditie

M-Pact Hartenpost Kersteditie

ENSCHEDE - Hartenpost is een kaartje, gedichtje, klein knutselwerkje of cadeautje dat je maakt voor eenzame kwetsbare ouderen, die dit jaar met Kerst wel iets liefs kunnen gebruiken. Een kaartje maakt het verschil!

De feestelijk decembermaand komt er weer aan. Voor veel mensen betekent dat gezellig samen dingen doen. Kerstkaarten sturen naar familie en vrienden. Op bezoek gaan bij opa en oma of bijvoorbeeld samen op kerstavond aan tafel gaan voor een lekker diner.

Maar dat geldt niet voor iedereen. Voor sommige mensen is december juist de eenzaamste tijd van het jaar. Ook in Enschede wonen mensen die weinig familie of vrienden hebben. Andere mensen zijn oud en/of ziek, waardoor ze thuis moeten blijven. Dat is normaal al vervelend, maar door de coronacrisis wordt het dit jaar extra zwaar.

Gewoon een kaartje. Zelf gemaakt of gekocht, dat maakt niet uit. Een kaartje met kerst, zéker van een wild vreemde, kan zo veel verschil uitmaken voor iemand die eenzaam is, iemand die een moeilijke tijd meemaakt. Daarom roept M-Pact iedereen in Enschede op om een kaartje te sturen om iemand een hart onder de riem te steken.

Afgelopen zomer was de Hartenpost zo’n groot succes, dat M-Pact besloten heeft om het, met medewerking en samenwerking van verschillende organisaties en bedrijven te herhalen voor de feestdagen. Verschillende basisscholen doen ook mee. Zij maken bijvoorbeeld kerststukjes.

Helpt u ook een kaartje mee?

Op diverse verzamelpunten staan inleverboxen waar u uw kaartjes kunt inleveren. Inleveren kan tot dinsdag 15 december.

M-Pact zal zorgen dat de kaartjes coronaproof worden opgehaald en vervolgens verdeeld onder de mensen die een lief en opbeurend woord goed kunnen gebruiken. Laat je hart spreken en bezorg iemand een mooie verrassing!

Verzamelpunten:

Prismare (Roombeek), Lonnekerspoorlaan 122

Het Stroïnkshuis (Stroïnkslanden), Het Stroink 64

Of versturen naar:

M-pact Hartenpost

Lonnekerspoorlaan 122

7523JM Enschede

Meer informatie ook via www.m-pact.nl of

bel naar 053-4323304

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden