Theaterfirma Linea Rekta roept Enschede op tot radicale gelijkheid


Foto: PR

Theaterfirma Linea Rekta roept Enschede op tot radicale gelijkheid

Het perspectief van de man heeft sinds het prille begin van de geschiedschrijving de boventoon gevoerd en ongelijkheid in de hand gewerkt. Met Mrs. God reikt Theaterfirma Linea Rekta een nieuw perspectief aan. Het perspectief van de helft van de wereldbevolking.
Het perspectief van de vrouw.

Het theatergezelschap speelde haar laatste voorstellingen vanuit haar standplaats in Zwolle, maar met de nieuwe voorstelling Mrs. God strijkt zij neer in meerdere theaters in Overijssel, waaronder ook het Vestzaktheater in Enschede. Mrs. God is een energieke en beeldende muziektheatervoorstelling voorzien van indringende livemuziek, flitsende lichten en melancholische verhalen. Volledig geplaatst in het mannelijke perspectief proberen drie iconische vrouwen; Maria Magdalena, Maria van Nazareth en Mrs. God, te ontsnappen aan iets wat zij nooit waren. Drie jonge vrouwen staan op. Een nieuw perspectief ligt binnen handbereik.

Op vrijdag 20 november is de voorstelling in première gegaan in Zwolle. Op 27 november om 20.30 uur staat het gezelschap in Schouwburg Hengelo en vrijdag 18 december om 19.00 en 21.00 uur in het Vestzaktheater in Enschede. Kaarten hiervoor zijn te koop via de website van het Vestzaktheater. Verder wordt de voorstelling gespeeld op 9 januari in Deventer, op 11 en 12 januari 2021 in Zwolle en op 15 januari in Kampen. Bezoek www.linea-rekta.nl voor de kaartverkoop en meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden