Dit jaar geen Volkskerstzang 2020


Foto: PR

Dit jaar geen Volkskerstzang 2020

Helaas ziet de organisatie van de Volkskerstzang zich genoodzaakt dit jaar de Volkskerstzang af te lassen. I.v.m de corona maatregelen is het niet mogelijk de jaarlijkse bijeenkomst te organiseren. Dit is echt een unicum in haar bestaan. Dit jaar zou de 62e editie plaatsvinden in de Jacobuskerk op de oude markt. Nog niet eerder sinds het ontstaan in 1958 is dit eerder gebeurd.

ENSCHEDE - Vorig jaar bij de 61e editie werd de nieuwe voorzitter Hadassa Meijer voorgesteld. “dat dit het eerste besluit is dat ik als voorzitter samen met het bestuur het moeten nemen had ik nooit verwacht. We waren al druk met het voorbereiden van deze editie toen Corona uitbrak. We hebben rond de zomer nog andere opties overwogen. Nu tijdens de tweede golf is daar ook geen enkele ruimte meer voor. We hadden graag in deze donkere tijd juist elkaar ontmoet om in verbondenheid met elkaar te zingen van het licht.”

Lichtje

‘’We hopen volgend jaar op 18 december 2021 weer met een volle kerk toe te kunnen leven naar kerst, en met elkaar de oude liederen te kunnen zingen. Laten we dit jaar op een andere manier de verbondenheid vieren door voor elkaar een lichtje te zijn.’’

Op de website www.volkskerstzangenschede.com zijn eerdere edities terug te zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden