Bonhoeffer College Geessinkweg dicht, leerlingen volgen online lessen


Foto: PR

Bonhoeffer College Geessinkweg dicht, leerlingen volgen online lessen

Bonhoeffer College locatie Geessinkweg is deze week dicht en stapt over op online lessen. De school heeft hiertoe besloten, omdat 10 medewerkers en 8 leerlingen afwezig zijn. Zij zijn ofwel besmet met het coronavirus, ofwel in quarantaine.  

ENSCHEDE - In overleg met de GGD is besloten de school de rest van de week te sluiten, vooral uit voorzorg. “Het verzorgen van fysiek onderwijs op onze school is in deze situatie niet meer mogelijk”, zegt locatiedirecteur Gerriska Floor-Mulder. “We hebben eenvoudigweg te weinig mensen beschikbaar om het onderwijs voor en in de klas voor onze 381 leerlingen goed te kunnen verzorgen.” 

De leerlingen krijgen deze week daarom online les via Microsoft Teams. De omschakeling van fysiek naar online onderwijs verloopt soepel, aldus de locatiedirecteur: “We hebben voor de zomervakantie veel ervaring opgedaan met online onderwijs, dus de leerlingen en docenten weten precies hoe het werkt. De leerlingen volgen deze week hun normale rooster. Maar omdat het geven en volgen van online lessen om een bijzondere inspanning vraagt, duren de lessen minder lang: 30 minuten in plaats van 60 minuten. Er is zoveel mogelijk tussen elke les een korte pauze.” 

Voor (een klein aantal) leerlingen die niet (goed) thuis kunnen meedoen met de online lessen wordt op school opvang geregeld. Het is de bedoeling dat alle leerlingen volgende week maandag 30 november weer naar school kunnen, maar het zou kunnen dat er zich ontwikkelingen voordoen die een langere sluiting rechtvaardigen. Op vrijdag 27 november wordt hierover een besluit genomen. 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden