Nanna de Hullu voor enkele door haar gemaakte schilderijen.
Nanna de Hullu voor enkele door haar gemaakte schilderijen.

Hopen op meer naamsbekendheid

Algemeen

De Enschedese Nanna de Hullu exposeert in het Lambooijhuis aan de Langestraat 37 in Hengelo. “Het is mijn eerste solotententoonstelling. Ik hoop dat ik iets meer naamsbekendheid krijg en dat mijn werken gezien worden”, zegt De Hullu. 

Enschede/Hengelo - De schilderijen van Nanna de Hullu zijn te zien tot en met zondag 12 februari. Belangstellenden hebben dus nog even de tijd om een kijkje te nemen in het Lambooijhuis in Hengelo. De expositie duurt in totaal twee maanden en en werd in december geopend. “Ik werd daarvoor gevraagd door curator Miriam Bonder van het Lambooijhuis. Het leek mij een leuke gelegenheid mijn schilderijen te laten zien. Het is mijn eerste solotentoonstelling”, zegt de 35-jarige inwoonster van Enschede. Exposeren is voor De Hullu niet vanzelfsprekend. Ze heeft daarvoor een lange weg moeten afleggen. “Ik ben geboren met een hartafwijking. Van het speciaal onderwijs ben ik naar de kunstacademie gegaan. Mijn studie aan de AKI duurde zes jaar. Van 2008 tot 2014.” De studie duurde langer dan gebruikelijk, omdat ze ook naar het ziekenhuis moest vanwege haar hartafwijking. Om medische redenen moesten de studieactiviteiten tijdelijk neergelegd worden. Maar de fysieke hobbels heeft ze overmeesterd. De Hullu ging vervolgens exposeren op groepstentoonstellingen zoals de Art brut biënnale. Nu exposeert ze dus voor het eerst solo. De tentoonstelling heeft ook een naam: Mossen en Mensen. Die titel kan niet los worden gezien van haar leven. “Ik ben geboren met een half hart. Mijn werk gaat over ademen, leven, groeien en zelfontwikkeling. De mossen staan daar symbool voor. Die kunnen alleen groeien en gedijen op een plek waar de lucht heel zuurstofrijk is.” Haar huidige werk bestaat uit landschappen en portretten. Het landschap van Schotland trekt De Hullu zeer aan. Daarbij zoomt zij regelmatig in op de mossen die daar op de boomtakken groeien. “De expositie is te zien van woensdag tot en met zaterdag vanaf 15.00 uur. Ook is de tentoonstelling in de avonduren te zien. Op de zaterdagen ben ik zelf aanwezig”, zegt ze.

Nanna de Hullu (1987) groeide op in Boekelo en woont in Enschede. Ze studeerde in 2014 af aan de AKI, richting autonoom beeldende kunst met als specialisatie tekenen en schilderen. Al tijdens haar studie had ze een voorliefde voor organische vormen en landschappen, die zij vaak verbond met een persoonlijk thema.

www.nannadehullu.nl

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 6 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 22 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld gisteren
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein gisteren
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20