Moontan en Rinus Gerritsen komen naar Metropool.
Moontan en Rinus Gerritsen komen naar Metropool.

Iconic albums: Moontan met Rinus Gerritsen van Golden Earring

Algemeen

In Metropool Muziekcafé staat op vrijdag 27 januari het legendarische album Moontan van Golden Earring centraal tijdens Iconic Albums. Bassist Rinus Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd en andere hoofdrolspelers vertellen hun verhaal vanaf een groot scherm. Ook zal Rinus de bezoeker een unieke inkijk geven de ontstaansgeschiedenis aan de hand van de mastertapes. “We gaan Radar Love en Vanilla Queen ontleden”, aldus Rinus Gerritsen.

Enschede - Moontan werd uitgebracht in 1973 en is het enige album van de Earring dat in de Verenigde Staten de gouden status heeft bereikt. Op dit legendarische album staat natuurlijk Radar Love, de grootste hit ooit van de Haagse band. De ultieme auto-song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. En ook Candy’s Going Bad komt uiteindelijk binnen in diezelfde hitlijst. “Ik kijk met veel plezier terug op de opnames in de Soundpush studio in Blaricum. Al hadden we toen niet echt door dat Radar Love zoveel impact zou hebben.”

Andere nummers als Just Like Vince Taylor en Vanilla Queen groeiden uit tot Earring-klassiekers, waarbij Vanilla Queen zelfs tot in het laatste optreden in Ahoy in 2019 een belangrijke rol speelde in de live set. “Op Vanilla Queen zijn twee samples van Marilyn Monroe te horen, naast erg interessante andere geluidseffecten”, legt Rinus uit, die aangeeft dat de Earring tijdens Moontan zichzelf veel vrijheid permitteerde. Dat leidde op Moontan tot zes nummers in totaal met een gemiddelde duur van ruim 6 minuten en 40 seconden.

Naast de bassist zullen zanger en tekstschrijver Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk hun verhaal vanaf groot scherm doen via vooraf opgenomen video interviews. Ook platenbaas Willem van Kooten en saxofonist Bertus Borgers, die aan enkele nummers meewerkte, komt op die manier aan het woord. Rinus neemt de mastertapes van Radar Love en Vanilla Queen mee om bezoekers deelgenoot te maken van het ontstaansproces van deze Earring-klassiekers. “Kom dus langs en dompel je een avond lang onder in het unieke verhaal van vier Haagse vrienden, die muzikale wereldgeschiedenis schreven’’, aldus Metropool. Tijdens de reeks Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en betrokkenen.

Gratis kaarten!!!

Huis aan Huis geeft tweemaal twee kaarten weg! Mail ‘met een reden waarom’ naar
josveldhuis@dwfmedia.nl.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55
Afbeelding
UNI10 Edelsmid heeft ruime selectie sieraden 2 dec., 07:58
Afbeelding
Disgraced in het Wilminktheater 1 dec., 14:48
Afbeelding
Lisa geeft ruim 2000 oliebollen weg 1 dec., 11:20
Afbeelding
Nieuwe app Rekord.life Enschedese platenzaken 1 dec., 09:33
Afbeelding
Heel Bijzonder wint mooie horecaprijs 1 dec., 08:47
Afbeelding
Beeldenroute eerbetoon aan Cees Willemsen 1 dec., 07:56
Afbeelding
Overdagkoor zoekt lage stemmen 30 nov., 14:54