De Sven Kramer Academy verzorgt gratis schaatsclinics.
De Sven Kramer Academy verzorgt gratis schaatsclinics.

‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ komt

Algemeen

Gratis schaatsclinics op IJsbaan Twente. Dat kan dankzij de ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’, die op woensdag 1 februari naar IJsbaan Twente komt. De clinics worden verzorgd door de Sven Kramer Academy. 

Enschede - Elk kind moet minstens één keer kunnen ervaren hoe leuk schaatsen is. Dat is waar de Sven Kramer Academy zich voor inzet.
En dat vindt ook Stichting het Gehandicapte Kind. Daarom organiseren zij de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op ijsbanen door heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een clinic volgen. Voor kinderen met een fysieke beperking zijn er schaatsframes beschikbaar: een frame met een zitje en drie ijzers. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. De clinics worden verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy. “De kinderen gaan een schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijgen ze een medaille als herinnering’’, aldus de organisatie.
Op IJsbaan Twente worden 1 februari twee clinics gegeven tussen 14.15 en 16.30 uur. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar zijn welkom. Deelname is gratis na aanmelding via samenschaatsen.nl. Op deze site is ook te zien welke andere locaties de Samen Schaatsen Elfstedentoer bezoekt deze winter.

Afbeelding
Julika Marijn: In de schaduw van Rembrandt 27 jan, 10:27
Afbeelding
Hans: 'Je hoeft niets en mag alles!' 26 jan, 14:47
Afbeelding
Afzien onderweg naar de elf steden 26 jan, 14:34
Afbeelding
Drie dichters genomineerd om stadsdichter te worden 26 jan, 13:21
Afbeelding
Zen en de ontwikkeling van duurzaam geluk 26 jan, 11:43
Afbeelding
Project de Vrije Ruimte bij De Tubanters succesvol 26 jan, 07:24
Afbeelding
Excentriek 25 jan, 15:38
Afbeelding
Newtonpark van start 25 jan, 14:28