<p>Angelien Hoppen overhandigd namens de Groene Loper Enschede 9 bomen aan Sabine Oosterbroek, Kinderboerderij Noord.</p>

Angelien Hoppen overhandigd namens de Groene Loper Enschede 9 bomen aan Sabine Oosterbroek, Kinderboerderij Noord.

(Foto: PR)

110 gratis bomen voor Enschedese buurtinitiatieven

Woensdagmiddag 18 november overhandigde Angelien Hoppen, namens de Groene Loper Enschede 36 bomen aan Kinderboerderij Noord en de Dorpsraad Lonneker. Deze actie maakt deel uit van de campagne www.iedereeneenboom.nl: voor iedere inwoner uit Overijssel een boom. Dankzij deze campagne heeft de Groene Loper Enschede 9 bewonersinitiatieven verblijd met in totaal 110 bomen. 

Enschede - Wethouder Jurgen van Houdt is heel blij met het initiatief. “Bomen zijn enorm belangrijk voor mens en dier en ze maken de omgeving mooier. Bomen zorgen ook voor schone lucht, schaduw en drogere voeten na een flinke regenbui. En de verkoelende werking van één grote boom is gelijk aan zo’n tien elektrische airco’s”. Daarnaast zijn bomen het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. 

“Als Groene Loper werken we samen met de gemeente”, aldus Angelien Hoppen. “We stimuleren en ondersteunen groene bewonersinitiatieven. Het maakt de buurt niet alleen mooier, het vergroot ook de onderlinge contacten in de straat. Zo organiseren we samen met andere lokale organisaties in het voorjaar het Bloemenlint met een bijenvriendelijk bloemenmengsel en een Groene Burendag. Deze bomenactie past daar heel goed in. We nodigen de inwoners van Enschede uit om ook een boom te planten. Mensen die van plan zijn om bomen te planten kunnen dit melden op www.iedereeneenboom.nl Deze telt dan mee voor de 1,1 miljoen bomen in Overijssel”.

Heb je ook ideeën of wensen om samen met anderen je buurt te vergroenen? Kijk voor inspiratie eens op www.groenblauwenschede.nl en stuur een mail naar groeneloperenschede@gmail.com. We nemen contact met je op en helpen je idee een stapje verder. 

Trots

De Dorpsraad Lonneker is een van de bewonersinitiatieven die veelal deelneemt aan de Groene Loper activiteiten. “Wij zijn trots op ons dorp en het is super leuk om met elkaar, jong en oud ons dorp mooier en groener te maken. Elk voorjaar doen we mee aan het promoten van het Bloemenlint in ons dorp. We hebben deelgenomen aan de biologische bloembollenactie en dit jaar hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de gratis bomen”, aldus Matthie Kroezen voorzitter van de Dorpsraad Lonneker. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden