Kennismaken met de Vakmanschapsroute

ENSCHEDE - Al een aantal jaren biedt Zone.college in Enschede de zogenaamde Vakmanschapsroute. In dit praktische traject worden vmbo-leerlingen vanaf het derde leerjaar voorbereid op een mbo-diploma niveau 2. Op donderdag 26 november wil de locatie iedereen kennis laten maken met de Vakmanschapsroute.

Zone.college organiseert dan een voorlichtingsavond over de Vakmanschapsroute. Bezoekers kunnen 1-op-1 in gesprek met een medewerker van de school. Aanmelden kan via de website www.zone.college

De Vakmanschapsroute is een praktische en actieve manier om binnen drie tot vier jaar een mbo-diploma niveau 2 te halen. Daarmee kunnen leerlingen meteen aan het werk, maar ze kunnen er ook voor kiezen om verder te leren. Binnen en buiten de groene sector. Bijzonder aan de Vakmanschapsroute is ook dat de stap van vmbo naar mbo veel minder groot is.

Vast docententeam

Leerlingen krijgen in het traject les van een vast docententeam, volgen lessen in dezelfde vertrouwde schoolomgeving en leren veel in de praktijk bij bedrijven in de regio. De Vakmanschapsroute is er speciaal voor leerlingen die een basisberoepsgerichte leerweg (BB) volgen of een praktisch ingestelde kaderberoepsgerichte (KB) leerling zijn. Vanaf de derde klas kiezen ze dan voor de Vakmanschapsroute bij Zone.college. Ook leerlingen die al een BB-diploma hebben en een praktische mbo-opleiding op niveau 2 willen volgen kunnen terecht bij de Vakmanschapsroute. Zij beginnen dan meteen aan het mbo-deel van de Vakmanschapsroute.

In Enschede kunnen leerlingen kiezen voor de volgende vakrichtingen: Tuin & landschap, Dierverzorging, Green design en Voeding & technologie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden