Foto: Concordia Communicatie

Concordia weer open met filmfestival InScience

Na twee weken met lege zalen opent Concordia aanstaande donderdag haar deuren weer voor publiek. En hoe! In samenwerking met InScience Nijmegen, Universiteit Twente en Hogeschool Saxion presenteert Concordia op donderdag 19 november filmfestival InScience/Twente. Een middag- en avondvullend programma met drie films die gaan over uiteenlopende wetenschappelijke en actuele onderwerpen en sprekers die de films meer diepgang geven. 

ENSCHEDE - Het festival begint om 15.30 uur met Hunting for Hedonia, een onderzoek naar hoe de ontluikende technologie van Deep Brain Stimulation (DBS) de menselijke identiteit en ons zelfgevoel beïnvloed. De film wordt ingeleid en nabesproken door dr. Andrieke Thissen neuropsycholoog en docent toegepaste psychologie bij Saxion. 

Om 18:30 uur start de film Coded Bias, over gezichtsherkenningssoftware. Tijdens haar werk mediaonderzoeker Joy Buolamwini erachter dat gezichtsherkenningssoftware moeite heeft haar gezicht te herkennen. De reden? Haar huidskleur! De film wordt besproken door prof. Raymond Veldhuis, gezichtsherkenningsexpert aan de UT. 

De dag wordt afgesloten met een historische mijlpaal in The edge of all we know. Het project Event Horizon Telescope deed namelijk wat voorheen onmogelijk leek en presenteert de eerste foto van een zwart gat aan de wereld. Het nagesprek wordt begeleid door Ir. Peter Timmerman (directeur Studium Generale Universiteit Twente).? 

Over InScience 

InScience International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa en uniek?in Nederland. Het festival is gericht op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. De?zesde editie van het festival vond online plaats van 11 t/m 15 november.? 

Praktische informatie

Locatie: Concordia film, Oude Markt 15, Enschede

Donderdag 19 november 15:30 uur – Hunting for Hedonia 

Donderdag 19 november 18:30 uur – Coded Bias 

Donderdag 19 november 21:00 uur – The edge of all we know 

Meer informatie en kaarten via concordia.nl/specials/inscience-film-festival 

Wie naar twee of drie films gaat krijgt korting. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden