Foto: PR

KRAEFT uitzendbureau start midden in coronacrisis

KRAEFT uitzendbureau opent vol vertrouwen per september zijn deuren.‘ Ik begin nooit voor mezelf’, riep Sander Wiegers, eigenaar van KRAEFT uitzendbureau nog minder dan een jaar geleden. Maar na wat omzwervingen, heeft hij toch besloten om dat te doen waar hij het allerbeste in is; de juiste (tijdelijke) kracht vinden voor werkgevers…op het meest onzekere moment van deze eeuw.

ENSCHEDE - Niet verwonderlijk dat familie en vrienden vraagtekens zetten bij het starten van KRAEFT in deze roerige tijd. Tijd om Sander te vragen hoe hij dit gaat aanpakken.

Dezelfde taal spreken

‘Ik ben een opportunist en geloof er heilig in dat mensen die de wil en inzet hebben, altijd werk zullen hebben.’ vertelt Sander. En dat is ook gelijk de belangrijkste kernwaarde van KRAEFT. ‘Voor een uitzendkracht is het belangrijk om ervaring en kennis te hebben maar minstens zo belangrijk dat de werkgever en werknemer elkaar liggen, dezelfde taal spreken en begrip voor elkaar kunnen opbrengen. Daarom werf ik niet alleen op kennis en kunde maar ook op persoonlijkheid’, aldus Sander.

Geen risico om nu te starten?

Is het dan geen risico om nu met alle onzekerheden over de coronacrisis een eigen onderneming te starten? ‘Tuurlijk’, zegt Sander. ‘ een half jaar geleden kon het allemaal niet op en nu weten we niet wat ons te wachten staat. Maar het biedt ook kansen. In mijn vorige baan konden we geen technisch talent meer vinden, onze grootste concurrent was onze opdrachtgever, die onze vakmensen in vaste dienst wilde nemen. Nu komen er toch weer wat goede krachten op de markt, die ik graag aan me wil binden. Daarnaast worden werkgevers weer wat voorzichtiger, geven niet meer snel een vast contract en huren daarom liever in.’

Altijd werk

Voor wie kansen ziet, is er dus altijd wel werk. Daarom hebben we het volste vertrouwen erin dat KRAEFT een succes wordt. Sander Wiegers start enthousiast met zoeken naar bevlogen vakmensen voor functies op MBO/MBO+ niveau binnen de techniek, logistiek en bouw. ‘Inmiddels heeft hij de eerste plaatsingen al gedaan. Ik maak me hard voor de mensen die echt willen en een leuke baan zoeken met perspectief op een vast contract.’

Info: sander@kraeft.nl of 06 1319 06 35

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden