College Zuid werkt samen met Internationaal School Twente.
College Zuid werkt samen met Internationaal School Twente.

College Zuid nog meer op de internationale toer

Algemeen

Een samenwerking tussen College Zuid en de International School Twente, gehuisvest in het gebouw van College Zuid, maakt het mogelijk voor vwo+ leerlingen om na 4 vwo door te stromen naar de International School Twente. Daar kunnen zij het complete IBDP programma (International Baccalaureate Diploma Programme) volgen. Met dat diploma hebben zij toegang tot internationale topuniversiteiten. 

Enschede - Deze doorstroommogelijkheid is uniek in Twente, stelt College Zuid. College Zuid werkt voor vwo+ leerlingen met een leerlingprofiel dat is afgeleid van het IBDP onderwijs. “Dit leerlingprofiel omvat een aantal eigenschappen die de leerling nodig heeft om succesvol te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om zich heen. Hierbij valt te denken aan: nieuwsgierig zijn, uitdagingen niet uit de weg gaan, kritisch leren denken, ruimdenkend zijn, kritisch kijken naar het eigen leerproces en zorgzaam zijn richting anderen. Binnen de vwo+ opleiding bouwen de leerlingen deze eigenschappen steeds verder uit’’, aldus de school.

Tom Hilgerink, vwo+ coördinator op College Zuid, licht toe: “Doordat leerlingen de helft van de vakken in het Engels krijgen, spreken ze aan het einde van de middelbare school Engels op het niveau van een native speaker. De leerlingen houden vanaf klas 1 een pre-academisch portfolio bij op hun zelf ontworpen website, waarin ze hun activiteiten, opgedane kennis en ontwikkeling laten zien. Ze krijgen, naast de reguliere lessen, extra uitdaging en verrijking in de vorm van plus-modules. Hierbij wordt in projectvorm gewerkt aan een brede selectie opdrachten, waarbij leerlingen hun creativiteit en onderzoeksvaardigheden kunnen ontwikkelen. En uiteraard gaan de leerlingen vaak naar de Universiteit Twente om kennis te maken met de wereld van de wetenschap. Op deze manier worden de leerlingen al vanaf leerjaar 1 goed voorbereid op verder studeren aan de universiteit.’’ De opzet van het vwo+ programma van College Zuid past bij het tweetalig onderwijs dat de school al ruim 30 jaar aanbiedt.

Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 20 uur geleden
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 20 uur geleden
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 21 uur geleden
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 21 uur geleden
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 23 uur geleden
Blij met de F35! (Foto: Koos Mavrakis)
Laatste deel F35 klaar! 24 apr, 09:15
Afbeelding
Punt 23 apr, 18:23
Terrestrial Verses is te zien in Concordia.
Terrestrial Verses te zien in Concordia 23 apr, 17:47