Foto: PR

Nieuwe corona-teststraat geeft binnen een twintig minuten duidelijkheid

Vorige week woensdag openden ze de deuren. En inmiddels werden ruim 175 mensen getest. De Testopcorona.com teststraat geeft mensen antwoord op de vraag; heb ik het virus en ben ik dus besmettelijk? En heb ik het virus gehad en ben ik niet meer besmettelijk? En dat binnen twintig minuten!

Enschede - Je hoort het inmiddels overal om je heen; besmettingen met corona. Twente scoort hoog op de besmettingslijst. Veel mensen laten zich gelukkig testen bij klachten of wanneer ze in aanraking zijn geweest met een besmet persoon.

In de meeste teststraten wordt momenteel alleen op antigenen (virusdeeltjes) getest. Wanneer deze test positief is, moeten mensen in quarantaine. Alleen een aanvullende bloedtest op antilichamen kan dan aangeven of je nog besmettelijk bent. Wanneer je in de herstelfase zit, ben je namelijk niet meer besmettelijk. Dan hoef je dus ook niet onnodig in quarantaine.

Compleet beeld

De test van de Testopcorona.com geeft met én een neusslijmmonster én een bloedtest een compleet beeld. “We merken dat steeds meer mensen deze zekerheid willen”, vertelt Martijn Boshuis. Hij is mede-eigenaar van de commerciële teststraat. “In de afgelopen week verwezen we vier mensen met een positieve uitslag door naar de huisarts. Alle andere geteste personen kregen gelukkig een negatieve uitslag. Zij waren blij dat ze al binnen twintig minuten wisten waar ze aan toe waren en niet onnodig in quarantaine moesten.”

Afspraak maken

Een afspraak maken gaat al even snel; online. Klanten plannen zelf een geschikt moment. De kosten á € 79,- kunnen via iDEAL Vervolgens kunnen ze al binnen een paar uur terecht aan de Lonnekerbrugstraat in Enschede.

www.testopcorona.com  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden