<p>Het Laadplein van Netto Tank Electric werd geopend door Niels van den Berg, wethouder van de Gemeente Enschede. (Foto: PR)</p>

Het Laadplein van Netto Tank Electric werd geopend door Niels van den Berg, wethouder van de Gemeente Enschede. (Foto: PR)

Opening Laadplein Netto Tank Electric op Het Poolman

Om het concept van Mobiliteits Service compleet te maken heeft Netto Tank aan Het Poolman 1 in Enschede een nieuw laadplein gebouwd. Hier kunnen vier voertuigen tegelijk aan de AC-lader en twee aan de snellader staan. Hiermee biedt Netto Tank een nieuwe dienstverlening die verder reikt. Op eenvoudige wijze neem je een van de paraat staande fietsen gratis mee, zodat je tijdens het laden snel de stad nog even in of naar kantoor kunt.

Enschede - Wegens de coronamaatregelen is het Laadplein van Netto Tank Electric donderdag 29 oktober in klein comité door Niels van den Berg, wethouder van de Gemeente Enschede, geopend. Van den Berg prees de kartrekkende ondernemers rol binnen deze maatschappelijke mobiliteit uitdaging voor gezinnen die nog twijfelen.
Het betreft de derde locatie van Netto Tank Electric.

De opening werd opgeluisterd door een variatie van een achttal elektrische en hybride voertuigen, om een goed beeld te creëren van de diversiteit aan modellen. “Elektrisch rijden zal vaker in diverse lagen van de samenleving bereikbaar worden”, aldus Van den Berg.

Gezonde laadmix

Op het laadplein tref je snelladers en AC-laders. Dankzij deze mix kan zowel werkverkeer (snel bijladen om van A naar B te komen), als de langparkeerder (normaal laden) goed terecht. Het idee van de langparkeerder betreft bijvoorbeeld de wagenbezitter die in de wijken rond het Laadplein wonen en de mensen die een dag(deel) gaat winkelen. “Voor de gebruikers van elektrische auto’s zonder oprit of thuis geen laadmogelijkheid hebben hopen we een oplossing te kunnen bieden”, aldus Rutger Hulshof. “Elektrisch rijden is op deze manier voor meer mensen bereikbaar.”

Gratis fietsen?

Onderdeel van het concept Netto Tank Electric is de ‘Bike Sharing’. Er worden namelijk fietsen beschikbaar gesteld die men voor een bepaalde tijd kosteloos kan lenen.
“Zo kan men de auto aan de lader zetten, vervolgens naar huis gaan of gaan shoppen in de stad, en de elektrische auto wordt vol geladen”, vervolgt Hulshof. Eind 2020 zal het vierde laadplein geopend worden.

Netto Tank Electric is een onderdeel van Hulshof Mobiliteit Service waar ook Perfect Carwash, Netto Tank en Oliehandel Hulshof onderdeel van zijn. Zie voor meer informatie www.nettotank.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden