Thomas van der Meer
Thomas van der Meer (Foto: PR)

Thomas van der Meer uit Enschede op kieslijst Volt

Thomas van der Meer is verkozen om namens de Europese partij mee te doen met de Tweede Kamerverkiezingen. De Europese partij Volt doet in 2021 voor het eerst mee met de Tweede Kamerverkiezingen. Van der Meer kreeg tijdens het congres genoeg steun van de leden om in maart 2021 Volt te vertegenwoordigen op de kieslijst.

Enschede - De 24-jarige Enschedeër is op dit moment student Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente. Van der Meer: “De reden dat ik mij heb aangesloten bij Volt en mij kandidaat heb gesteld is dat ik graag een brug sla tussen Twente, Den Haag en Europa. Grensoverschrijdende problemen, zoals klimaatverandering, lossen we niet alleen op, hiervoor moeten we samenwerken.”

Tijdens het congres werd ook het concept verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij, die op dit moment in 29 Europese landen actief is, wil zich in onder andere hard maken voor een klimaatneutraal Nederland in 2040, gratis onderwijs, herinvoering van de basisbeurs en een stevig beleid voor innovatie en digitalisering.

Volt is opgericht in maart 2017 en behaalde meer dan een half miljoen stemmen tijdens de Europese verkiezingen. Dit leverde hen een zetel op in het Europees Parlement. Sindsdien heeft Volt in Bulgarije, Italië en Duitsland ook op lokaal niveau zetels verkregen. Waaronder recentelijk 2 zetels in de gemeenteraad van de Duitse stad Münster.

De Europese partij zet zich in voor een daadkrachtig Europa en uitdagingen zoals klimaatverandering, sociale gelijkheid, gezondheid en democratische vernieuwing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden