Foto:

GGD Twente gaat CovidTestNederland.nl meetellen in statistieken

De Twentse teststraten van CovidTestNederland.nl in Hengelo en Enschede worden sinds vandaag doorgegeven aan GGD Twente. Dit houdt in dat CovidTestNederland.nl dagelijks de data van positief getesten stuurt naar GDD Twente. Deze positief geteste inwoners van Twente worden hierdoor meegenomen in het bron- en contactonderzoek. Dit draagt bij aan ons gezamenlijke doel, de bestrijding en een completer beeld van de huidige pandemie.

Hengelo/Enschede - CovidTestNederland.nl deelt vanaf heden op dagelijkse basis de positieve uitslagen met GGD Twente. Dit zorgt voor een completer- en actueler beeld van het aantal Corona positieven. De landelijke Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft onlangs vijf antigeen testen goedgekeurd. Daarnaast hebben zij als voorwaarde gesteld dat er een arts betrokken is die toezicht houdt en verantwoordelijk is voor het correct afnemen van de sneltest door een professional. 

CovidTestNederland.nl werkt met een goedgekeurde Abbott antigeen test en heeft -naast het overige medisch personeel- ook een specialistische arts in dienst genomen die toeziet op de borging en naleving van kwaliteit van alle medische processen in de snelteststraat. Hiermee heeft CovidTestNederland.nl alles op de rit en kan vanaf heden volledig voldoen aan de meldplicht.

Geen dubbele testen meer bij een positieve uitslag

Tevens is het niet meer nodig, dat mensen waarbij een positieve uitslag op Corona is vastgesteld, alsnog getest moeten worden bij de GGD Twente. De GGD Twente neemt binnen enkele dagen contact op met de positief geteste corona patiënten voor bron- en contactonderzoek en voor verdere informatie. Op de website van ggdtwente.nl kunnen inwoners vinden wat een positieve uitslag betekent en waar ze aan moeten voldoen.

Trots

Almar Dassen, één van de initiatiefnemers van CovidTestNederland.nl, zegt: “Wij zijn trots op deze acceptatie. Met de antigeen test van Abbott geven wij mensen binnen 30 minuten duidelijkheid. De medische staf die werkzaam is op onze locaties in Enschede en Hengelo voldoet aan alle eisen- en richtlijnen. Vanaf heden kunnen wij voldoen aan de meldplicht hetgeen ook betekent dat onze data die we dagelijks toeleveren wordt opgenomen in de coronamonitor van de overheid, die hierdoor nog completer wordt”. Compagnons Jan Zantinge, de voormalig oprichter van Prescan Hengelo en Mart Groenman, mede-eigenaar van cafés The Three Musketeers en ‘t Neutje, zijn trots op deze bereikte mijlpaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden