<p>Michel ten Hag: &ldquo;Deze overname is een logische stap in onze strategie van autonome groei en gerichte overnames.&rdquo; (foto Abbink Fotografie)</p>

Michel ten Hag: “Deze overname is een logische stap in onze strategie van autonome groei en gerichte overnames.” (foto Abbink Fotografie)

Ten Hag neemt pensioenportefeuille de Jong & Laan over

ENSCHEDE – Ten Hag financieel dienstverleners heeft per 1 oktober de pensioenportefeuille overgenomen van de Jong & Laan accountants en belastingadviseurs. Hiermee versterkt ten Hag financieel dienstverleners haar positie in Oost-Nederland.

“Wij zijn blij met deze uitbreiding”, zegt Michel ten Hag, algemeen directeur van het gelijknamig bedrijf dat vanuit negen vestigingen in Oost-Nederland actief is op het gebied van makelaardij en financiële dienstverlening. “Deze overname is een logische stap in onze strategie van autonome groei en gerichte overnames. Daarmee willen we de marktpositie van onze financiële dienstverleningstak op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen in Oost-Nederland verder versterken.”

Koerswijziging

De ambitieuze groeiambities geven invulling aan de ingrijpende koerswijziging in 2017. Er is begin 2018 gekozen voor een nieuwe dagelijkse leiding binnen de financiële dienstverleningsgroep. Ten Hag: “Nieuw bloed zorgt voor nieuwe ideeën en kansen.” Het was tijd voor een nieuwe groeifase in een sterk veranderende wereld waarin globalisering en automatisering druk leggen op de werking van alle financiële instellingen. In het licht hiervan is er tevens eind 2019 gekozen voor aansluiting bij het Centraal Volmacht Bedrijf (CVB). 

Logische keuze

Ten Hag: “Een logische, maar ook noodzakelijke keuze. Klanten wensen niet langer te betalen voor handmatige administratieve processen die kunnen worden overgenomen door IT. Het CVB-concept om krachten te bundelen en met elkaar de volmacht en daaraan gerelateerde IT- en administratieve processen te delen en te optimaliseren, sprak mij aan. Het uitgangspunt is om administratieve en omslachtige processen die geen waarde toevoegen te elimineren. Daardoor houden we meer tijd over voor de klant. Ook verdere uitbreiding door overname van een of meer mooie verzekeringspartijen blijft op het wensenlijstje staan. Schaalgrootte is een belangrijk aspect geworden om het hoofd te bieden aan alle ontwikkelingen.”

Ten Hag is al vijftig jaar actief in de makelaardij en financiële dienstverlening in Oost-Nederland. Op de negen vestigingen van de groep in Almelo, Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Hengelo, Vroomshoop, Zutphen en Zwolle, werken circa honderd medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Enschede.

www.tenhag.nl

l

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden