<p>Kunstenaar Erik van der Maten, exposeert bij Concordia/SamSam</p>

Kunstenaar Erik van der Maten, exposeert bij Concordia/SamSam

(Foto: WAK)

De Week van de Amateurkunst gaat van start

Overdag op kantoor en ‘s avonds in een atelier? Overdag brandweerman en ’s avonds in een band of bij koor? Bijna de helft van alle Nederlanders doet aan amateurkunst. Ze maken muziek, spelen theater, zingen, dansen, fotograferen, schilderen of schrijven. Dit geldt natuurlijk ook voor de Enschedeërs. In de Week van de Amateurkunst (WAK, 31 oktober t/m 8 november) in Enschede laten zij zich zien!

Enschede - De WAK biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn. Amateurkunst wordt zo in de spotlight gezet. Dit jaar presenteren zo’n 30 Enschedese groepen en kunstenaars zichzelf. Dit is grotendeels online, en daarmee coronaproof. Bekijk mooie optredens, volg interessante workshops en bekijk inspirerende exposities op www.wakenschede.nl.

Activiteiten voor jong en oud

Er zijn activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een workshop Percussie volgen. Voor jongeren zijn er challenges vanuit Alifa. En ook studenten van de Universiteit Twente doen mee: geïnteresseerden kunnen een workshop ‘Monologen brengen’ volgen van studententheatervereniging NEST, en student Ugo Petrus Nnebedum exposeert in de Vrijhof. Daarnaast zijn er verschillende online activiteiten die voor iedereen interessant zijn, zoals een inspirerende workshop Levensverhaal schrijven, een vijfdaagse workshop songteksten schrijven van Johanneke ter Stege, en een tutorial om zelf een Halloween look te maken met make up.

Met 1Twente en Metropool hebben we mooie samenwerkingen. Bij 1Twente is er zeven dagen lang iedere dag een optreden te zien en horen van een WAK deelnemer. Metropool zet tijdens de WAK haar MetroTV in voor beginnende artiesten.

Wil je naast het vele thuiswerken toch even de benen strekken? Kom dan maandag 2 november naar Broodje Cultuur bij Concordia (gratis, maar kaarten reserveren verplicht), breng je kinderen naar een workshop van de MeeMaakMaand, of loop tijdens je pauze langs een van de zeven expositielocaties.

Samenleving

Amateurkunst is van groot belang voor de samenleving. Het draagt bij aan de leefbaarheid in een gemeente. Omdat ook het amateurkunstveld in de Covid-19 crisis voor grote uitdagingen staat, willen we via de WAK juist laten zien dat ze er nog altijd zijn! Op deze manier plaatsen we hen voor het voetlicht én steken we ze een hart onder de riem.

De WAK Enschede is dan ook van én voor de inwoners van deze gemeente. Bijna alle groepen die een activiteit organiseren komen uit Enschede. Normaal gesproken vinden de activiteiten plaats op fysieke locaties, verspreid over de hele stad. Door het Covid-19 virus kan dat dit jaar helaas niet. Daarom hebben we ervoor gekozen om zo veel mogelijk activiteiten online te laten plaatsvinden. Een mooie uitdaging voor ons en voor het amateurkunstveld.

Kom kijken, doe mee. Negen dagen lang activiteiten! Bekijk het programma op www.wakenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden