Foto: coll. Adriaan de Grood

Herinneringen gevraagd van ex tbc-patiëntjes en betrokkenen

Corona biedt velen onder ons gelegenheid om terug te blikken. De Breukelse schrijfster Jannie Souverein-Bouwman hoopt terugblikken van ex tbc-patiëntjes en betrokkenen in boekvorm in eigen beheer te mogen uitgeven.

De afgelopen jaren is de schrijfster in de gelegenheid geweest om herinneringen van de zogenaamde bleekneusjes in twee boekwerken over jeugdgezondheidszorg in de 20e eeuw vast te leggen en uit te geven.

Beide titels zijn bijzonder positief ontvangen waaruit blijkt dat haar inzet op prijs gesteld wordt. Bovendien waren en zijn de contacten zo fijn dat ze met veel plezier bezig is om deel drie te realiseren.

Voor deel drie heeft Jannie interesse in verslagen, belevenissen, briefjes, foto’s enz. over/in sanatoria, openluchtscholen en de verzorging thuis. Deze bijzondere ervaringen, die bij vele betrokkenen nog levend voor de geest staan mogen voor ons nageslacht niet verloren gaan. De informatie wordt, indien gewenst, retour gezonden.

Op de website vindt u o.a. de tekstinzage betreffende de twee eerder door haar uitgegeven titels ‘Vakantiekolonies voor ons bestwil’ en ‘Kom kinderen naar buiten’.

Jannie C. Souverein-Bouwman, Galgerwaard 9, 3621 LW Breukelen, info@uitgeverijgalgje.nl, www.uitgeverijgalgje.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden