<p>Ank Braspenning (linksboven), Gerard Kirchjunger (r), Ron Bruinewoud (linksonder) en Dinlay met haar zusje. (Foto: PR)</p>

Ank Braspenning (linksboven), Gerard Kirchjunger (r), Ron Bruinewoud (linksonder) en Dinlay met haar zusje. (Foto: PR)

'Er heerst hier een sterk gevoel van noaberschap'

“Op Zuid hebben we een sterk gevoel van noaberschap. We staan voor elkaar klaar. Wij als winkelcentrum voor de wijk, maar andersom stond de wijk ook voor ons klaar toen de winkeliers het moeilijk hadden toen corona ons land teisterde. We zijn trots op Zuid. Want het noaberschap is al sterk. En we stimuleren deze verbinding met de wijk graag met verschillende initiatieven die we organiseren met de winkeliers”, aldus Johan Haringsma, voorzitter van het bestuur van Winkelcentrum Enschede Zuid.

Enschede - Ank Braspenning is beleidsadviseur bij De Posten (foto linksboven). Toen bewoners van de Posten tijdelijk geen bezoek konden ontvangen vanwege corona kwamen de winkeliers van Zuid in actie. Zij vulden in totaal maar liefst 400 tassen met heerlijke verrassingen. Deze werden uitgedeeld bij bewoners van de Posten en cliënten van Alifa.

“Dit werd enorm gewaardeerd door onze bewoners”, vertelt Ank. “Juist in die periode was extra aandacht zeer welkom. Dit gebaar viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak. Sowieso houdt het winkelcentrum rekening met ouderen. Samen werken we aan een dementievriendelijke buurt. Onze casemanager dementie gaf vorig jaar bijvoorbeeld een training over omgaan met dementie aan alle winkeliers. Ook wordt het winkelcentrum steeds meer een ontmoetingsplek voor ouderen. Dat is heel mooi om te zien.”

Hart onder de riem

Ook de cliënten van Alifa werden verrast met de tassenactie. Gerard Kirchjunger van Alifa (foto rechtsboven): “Een fantastisch initiatief waar we heel wat senioren blij mee hebben gemaakt. Verbinding is voor ons belangrijk en dat snapt Zuid heel goed. Ik heb zelf heel wat tassen weg mogen brengen. Voor ons was dat ook direct weer even een contactmoment met onze cliënten ten tijde van corona. We konden even ons gezicht laten zien en een praatje maken op gepaste afstand. We kregen heel veel enthousiaste reacties over dit initiatief. Een mooie actie van Winkelcentrum Enschede Zuid!”

Noaberschap op Zuid

Corona of niet, de winkeliers van Winkelcentrum Enschede Zuid vinden noaberschap belangrijk. Ron Bruinewoud (foto linksonder) bestuurslid en winkelier van Winkelcentrum Enschede Zuid: “We helpen elkaar als het nodig is. En maken het elkaar aangenaam als het kan. We konden helaas geen evenementen organiseren deze zomer, maar staan wel klaar voor de wijk. Niet voor niets is onze slogan: Samen maken we Zuid”.

Deze zomer reed Winkelcentrum Enschede Zuid met een ijscokar door de wijk om gratis ijsjes uit te delen. Deze zomer was wat anders als anders. Daarom hebben wij de thuisblijvers van Zuid deze zomer verrast met gratis ijsjes. Om zo tóch dat heerlijke vakantiegevoel te hebben met elkaar.
“We zagen al dat Winkelcentrum Enschede Zuid met een ijscokar hiernaartoe zou komen,” vertelt Dinlay (foto rechtsonderin). “Dat had mijn moeder gezien op Facebook.” Op de vraag of ze het ijsje lekker vond, krijgen we een grote glimlach te zien. “Ja, ik had perenijs en mijn zusje aardbei!”

Genomineerd voor NRW Marketing Award

Dat de verbinding met de wijk bijzonder is, wordt ook landelijk erkend. Want Winkelcentrum Enschede Zuid is officieel genomineerd voor de NRW Marketing Award! De NRW Award is dé nationale erkenning voor het meest inspirerende winkelgebied. Op 11 november komt de jury naar Zuid om te kijken hoe het winkelcentrum de slogan ‘Samen maken we Zuid’ in de praktijk brengt. Vervolgens wordt op 27 november de winnaar bekend gemaakt.

Aankomende activiteiten

Ondanks de veranderende tijden heeft Winkelcentrum Zuid de aankomende maand weer leuke activiteiten op de agenda staan. Lees meer over de agenda op de website.

wcenschedezuid.nl/samenmakenwezuid

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden