<p>Tim Brands</p>

Tim Brands

(Foto: PR)

Leerling Kottenpark haalt trainingsselectie voor Wiskunde Olympiade

Onlangs kwam Tim Brands, leerling 5 VWO van Kottenpark, tot de finale op de Technische Universiteit in Eindhoven van de Nederlandse Wiskunde Olympiade.

Enschede - De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren die jaarlijks in Nederland wordt georganiseerd. De NWO bestaat uit twee
rondes en een finale, gevolgd door een trainingsprogramma. Daarna wordt er een selectie van zes leerlingen gemaakt voor de Internationale Wiskunde Olympiade.

In januari 2020 deden 7962 leerlingen van 330 scholen mee aan de eerste ronde. Na de tweede ronde op 13 maart vond op 11 september de finale plaats, waar 158 leerlingen het tegen elkaar opnamen. Bij de finale kwam Tim niet tot de beste vijf, maar wel tot het internationale trainingsprogramma van deze olympiade. Dit houdt in dat Tim bij zeven bijeenkomsten aanwezig is, begeleiding krijgt van oud-deelnemers, opgaven voor thuis krijgt en kans heeft op deelname aan internationale wedstrijd namens Nederland. “Wij zijn enorm trots op onze leerling dat hij dit behaald heeft”, geeft zijn docent wiskunde aan.

In een jaar dat alles anders is, was ook de prijsuitreiking van de Wiskunde Olympiade dit jaar in een andere vorm: niet begin november als fysieke bijeenkomst op de TU
Eindhoven, maar dit was op vrijdag 9 oktober via internet.
De prijsuitreiking was te volgen via de link www.wiskundeolympiade.nl/youtube.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden