<p>De door het RIVM en WHO goedgekeurde coronatesten worden uitgevoerd door zorgprofessionals met een uitslag binnen 15 minuten. (Foto: PR)</p>

De door het RIVM en WHO goedgekeurde coronatesten worden uitgevoerd door zorgprofessionals met een uitslag binnen 15 minuten. (Foto: PR)

Coronatest binnen kwartier in Hengelo en Enschede

Enschede - De website covidtestnederland.nl biedt gecertificeerde Corona Abbott testen aan, waarbij er een monster van het neusslijmvlies wordt afgenomen. Deze door het RIVM en WHO goedgekeurde testen worden uitgevoerd door zorgprofessionals met een uitslag binnen 15 minuten voor slechts 55 euro. Het betreft de antigene test die middels een neus SWAP wordt afgenomen. Besmettingen met milde of zelfs geen klachten zien zij als een groeiend probleem.

Er zijn nu teststraten in Hengelo (covidtesthengelo.nl) en Enschede (covidtestenschede.nl). We zijn inmiddels in een stadium beland van besmettingshaarden binnen bedrijven. Om het bedrijfsleven draaiende te houden zetten ze zich in om het hoge ziekteverzuim en de gevolgen daarvan te minimaliseren. Bij een minimumaantal deelnemers van 20 personen testen zij ook op locatie. Bij een vermoedelijke en eventuele besmetting, adviseren zij om naar de Corona testlocatie te komen. Deze is veilig en hier is het besmettingsgevaar het kleinst.

Via de website kan er een afspraak worden ingepland. www.covidtestnederland.nl heeft een grote testcapaciteit per locatie. Net als buurland Duitsland zetten zij zich in op het massaal testen om zo te kunnen bijdragen om het virus terug te dringen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden