<p>Vlnr: Jory Davids, Marleen Baas, Jermaine Kleine en Ruby Jansen. (Foto: Raymond Kleine)</p>

Vlnr: Jory Davids, Marleen Baas, Jermaine Kleine en Ruby Jansen. (Foto: Raymond Kleine)

AC Tion-atleten naar Europese top

Voor VWO scholiere Marleen Baas was het dit jaar de knop omzetten. Baas die met glans de Nederlandse indoor titel won op de 5 kamp U18 zag al vroeg dat de Europese kampioenschappen outdoor in het Italiaanse Rietti dit jaar niet doorgingen vanwege de Corona crisis. Door een lichte knieblessure werd Baas gedwongen zicht te richtten op het speerwerpen.

Enschede - Na in september er met zilver vandoor te zijn gegaan op de Nederlandse kampioenschappen te Amersfoort met een nieuw Twents record van 47.71 meter, was het een aantal weken geleden weer raak voor Baas. Baas die ook mag uitkomen voor Polen (Poolse moeder) kwam in het Poolse Radom aan de start bij het speerwerpen en behaalde ook hier een medaille u18 (brons).

Jermaine Kleine won glansrijk de 400 meter horden op de Nationale kampioenschappen U18 met een tijd van 53.42 sec en als Kleine deze tijd nog een keer loopt in 2021 kan hij zich gaan opmaken voor de Europese kampioenschappen die dit jaar doorgeschoven zijn naar 26-29 aug in Rieti (Italië).

Europese limiet

Voor Jory Davids is het ook voorzichtig kijken naar de Europese limiet. Davids was dit jaar met een tijd van 13.26 sec nipt te langzaam op het Nederlandse record op de 100 meter horden te verbeteren. Hiervoor kwam Davids 0.07 sec te kort. De limiet U18 staat voor komende jaar op 13.96 sec op de 110 meter horden en daar zal Davids zijn blik op richten.

De jongste van het viertal, Ruby Jansen, klopt ook op de deur. Jansen die U14 Nederlands meerkampkampioene werd outdoor en indoor Nederlands beste verspringster en horden loopster zal over twee jaar een gooi kunnen gaan doen naar de Europese limieten. Alle vier atleten trainen tezamen bij het Regionaal Trainingscentrum Oost te Enschede die afgelopen jaar werd opgericht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden