Foto: Sportaal

Wereldmeiden maken kennis met sport

Sporten en bewegen is een geweldige manier om nieuwkomers in Enschede sneller te laten integreren. Voor de meiden die in de Internationale Schakelklassen van het Stedelijk Lyceum ISK zitten organiseert Sportaal samen met het ROC van Twente daarom het beweegtraject Wereldmeiden.

Enschede - Het beweegaanbod in Enschede is bij deze meiden nog grotendeels onbekend. Hierdoor is de stap om daadwerkelijk naar een beweegaanbieder toe te gaan voor deze nieuwkomers in ons land best een grote. Daarom hebben Sportaal, ROC van Twente, Huis voor Beweging, Sportservice Overijssel en Stedelijk Lyceum ISK Mekkelholt de handen ineen geslagen om deze Wereldmeiden kennis te laten maken met het beweegaanbod in Enschede.

Een klas van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC van Twente is gekoppeld aan deze meiden. Hierin hebben ze een aanbod samengesteld die erop gericht is om de Wereldmeiden een goed beeld te geven van de beweegmogelijkheden in Enschede.

De Wereldmeiden hebben ondertussen al kennisgemaakt met de trendy beweegmaterialen van Sportaal, een voetbaltraining van Sparta Enschede, een volleybalclinic van Jorieke Bodde en voor de eerste keer op de schaatsen gestaan in de IJsbaan Twente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden