Appelverkoop voor de fruitpot van OBS Roombeek

Enschede - Alle kinderen, ouders en leerkrachten van OBS Roombeek zetten zich actief in voor het verwezenlijken van een gezond tienuurtje op school!

Dagelijks gezonde voeding voor kinderen is enorm belangrijk. Leerlingen die gezond eten kunnen zich beter concentreren, zijn minder snel ziek, zitten lekkerder in hun vel en presteren beter. Om die reden neemt OBS Roombeek deel aan het Fruitvriendjes programma. Via de Fruitvriendjes ontvangen de kinderen van deze basisschool op woensdag, donderdag en vrijdag groente en/of fruit als tienuurtje. En dat gedurende het gehele schooljaar! 

OBS Roombeek zal acties op en rond de school organiseren zodat ze geld kunnen inzamelen ten behoeve van dit gezonde tienuurtje. Deze acties stimuleren het kind te bewegen en meer bewust te maken van het belang van gezond eten. 

An apple a day keeps the doctor away 

De KinderFruitActie is de eerste actie van het Fruitvriendjes programma. Dit houdt in dat de kinderen van onze school heerlijke Hollandse appels verkopen aan familie, buren of vrienden tegen een schappelijke prijs. De Hollandse appel groeit om ‘de hoek’ en maakt minder milieu kilometers naar de school dan zijn vriendje Kiwi uit Nieuw-Zeeland. 

De opbrengst van de KinderFruitActie gaat naar de Fruitpot van OBS Roombeek. De KinderFruitActie is de eerste activiteit van het landelijke Fruitvriendjes programma dat als doel heeft om voor alle kinderen van de Nederlandse basisscholen gezonde voeding toegankelijk te maken. Een gezond tienuurtje op school is niet te missen als moment om groente en fruit te eten. Samen met het EU-schoolfruit programma is de eerste stap gezet naar (bijna) een heel schooljaar schoolfruit! 

Zien eten, doet eten 

Dankzij een gevarieerd aanbod willen de Fruitvriendjes de kinderen kennis laten maken met diverse smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas een nieuwe smaak gewend na 10 tot 15 keer proberen. Smaak is dus iets dat zich kan ontwikkelen. In de klas geven de kinderen aan elkaar het goede voorbeeld. Zien eten, doet eten! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden