Foto:
aangeboden door overstappen.nl

Als zzp’er kun je kiezen voor zakelijke energie

Zakelijke energie, wel eens van gehoord? Als je een thuiskantoor hebt, kan dat wel eens gunstig zijn. 

Veel zzp’ers kiezen bij de start van hun bedrijf niet voor een kantoor buitenshuis. Een zolderkamer, omgebouwde garage of zelfs de keukentafel dienen dan als werkplek. Soms bevalt dat zo goed dat die werkplek thuis de vaste stek wordt. 

Thuiswerken als zzp’er betekent dat je ook meer energie verbruikt. In plaats van naar kantoor zit je de hele dag thuis in een verwarmde kamer, gebruik je regelmatig het koffieapparaat, heb je lampen branden en de computer en printer aan. Soms zelfs ook de radio. 

Niet voor niets is het dan belangrijk om te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Je wilt immers niet je hard verdiende centen meteen aan dit soort leveranciers spenderen. Dus doe je zuinig, maar sommige zaken zijn nu eenmaal noodzakelijk. 

Blijf je onder een verbruikslimiet dan is een zakelijk energiepakket mogelijk

Wist je trouwens dat je zelfs als zzp’er zonder kantoor een ander energiepakket kunt afnemen? Bekijk zakelijke energie eens als je onder een bepaalde hoeveelheid verbruik blijft qua gas en elektra. En als zzp’er komt je daar vaak voor aanmerking. Daarvoor moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen en het is goed je daar eens in te verdiepen. 

Dit is een keuze, maar kan voordelig zijn. Je kunt er ook voor kiezen om die rekening gewoon particulier te laten. Dan is het verbruik zoals het is en zal je rekening wat hoger uitvallen dan wanneer je op kantoor zou werken. Met name in de wintermaanden is dit natuurlijk het geval als je bij een lekkere temperatuur je werk wilt doen. De verwarming gaat dan aan en als je uren stilzit vaak nog een graadje hoger. 

Overweeg of zakelijke energie iets voor je is

Overstappen naar een leverancier die zakelijke energie biedt, kan daarom voordelig uitpakken. Verbruik je minder dan honderdduizend kWh en honderdzeventigduizend m3 gas, dan ben je een kleinverbruiker. En kun je van zakelijk energie gebruik maken. Vraag ernaar en vergelijk de energieleveranciers die jou dit kunnen bieden. Overweeg vervolgens of dit gunstig voor jou uitpakt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden