Foto: PR

Schilderijen en sieraden in galerie Beeld & Aambeeld

In galerie Beeld & Aambeeld aan de Walstraat 13 is een tentoonstelling te zien van Sonja Koczula (schilderijen/tekeningen) en de sieraadontwerpers Pauline Barendse en Jan Matthesius.De expositie opent op 18 oktober en loopt tot en met 25 november.

Enschede - Sonja Koczula ontwikkelt haar eigen vormen en symbolen. Tekens en sporen, maar vooral de kracht en beweging daarvan, zijn altijd het uitgangspunt in haar schilderijen en tekeningen. Ze interesseert zich vooral voor de dynamiek en zo ontstaan opmerkelijke kunstwerken met een bijzonder ruimtelijk effect. Monumentale donkere vormen zijn als ornamenten op een heldere ondergrond geplaatst. Expressie en kracht spatten van het doek. Tegelijkertijd verraadt de achtergrond de andere kant van Koczula; met subtiel kleurgebruik schept zij een geheimzinnige en lyrische gelaagdheid. Zo bevat elk schilderij twee werelden waarvan de ene duidelijk zichtbaar is en de andere bijna verborgen als poëzie aanwezig is.

Sieraden

Pauline Barendse en Jan Matthesius, beiden sieraadontwerpers, staan bekend onder de naam “Dubbelop”. Ooit apart van elkaar begonnen, met een voorliefde voor bijzondere technieken en materialen, ontstond er na een bijzondere ontmoeting een intensieve samenwerking. Samen nog steeds op zoek naar dat ene materiaal en hoe daarvan dat ene speciale sieraad gemaakt moet worden. Zij hadden een voorkeur voor goud en zilver, maar ook door andere metalen – zoals aluminium, titanium en tantaal – worden ze steeds vaker uitgedaagd. Met oude en nieuwe technieken tonen ze hun vakmanschap. Het is letterlijk dubbelop: goede vormgeving en optimale vakkennis.

Voor alle drie de kunstenaars geldt dat ze onderscheiden zijn met diverse prijzen, dat hun werk internationaal tentoongesteld wordt en dat hun werk inmiddels te vinden in publieke en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Open huis In plaats van een officiële opening is er een open huis op zondag 18 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur. Zo kunnen we het bezoek spreiden en drukte voorkomen. De kunstenaars zijn dan aanwezig.

Openingstijden: wo. t/m za.10.00 tot 17.00 uur; do. 10.00 tot 21.00 uur

beeldenaambeeld.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden