<p>Loco-burgemeester June Nods overhandigde bloemen. (Foto: PR)</p>

Loco-burgemeester June Nods overhandigde bloemen. (Foto: PR)

(Foto: )

Lintje voor Helmerhoeker Arno Schulenberg

Afgelopen vrijdagavond werd Arno Schulenberg, wijkbewoner van de Helmerhoek, koninklijk onderscheiden en benoemd als Lid in de orde van Oranje Nassau.

Enschede - Arno werd, nietsvermoedend, buiten op het terrein van de Scouting Nanne Zwiep opgewacht in kleine kring, waarbij de loco-burgemeester van Enschede, June Nods, uitgenodigd was om hem toe te spreken.

Het jaar 2020 had voor de scoutinggroep een bijzonder jaar moeten worden met de viering van het 75-jarig bestaan. En dan hoef je het woord “corona” maar te noemen, de reden waarom juist dit bijzondere jaar niet gevierd kan worden.

Voor de onderscheiding van Arno wilde het leidingteam niet langer wachten en werd er een uitzondering gemaakt. Het meer dan een jaar best bewaarde geheim bij Nanne Zwiep bestaat niet meer. Op het buitenterrein werd Arno door de plaatsvervangende burgemeester toegesproken en kreeg hij uit haar handen het lintje. Ze vertelde overigens dat ze zelf lang geleden ook bij de scouting was.

Scouting Nanne Zwiep

Arno is sinds 1 juli 1994 lid bij Nanne Zwiep en begon als jeugdlid. In 2002 werd hij vrijwilliger in het team van leidinggevenden bij de Welpen. In 2004 werd dat uitgebreid met leiding bij de Explorers. Hij is o.a. op de vrijdagavond en een deel van de zaterdag bij het clubhuis te vinden bij de scoutingactiviteiten. Van Arno is bekend dat hij het goed met de jeugd kan vinden en de jeugd met hem. In het team van leidinggevenden doet hij mee met initiëren en organiseren. Arno: Sinterklaasviering, traditionele jaarafsluiting met boerenkool, Jamboree On The Air en meer. Reden genoeg om hem voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding.

Een zeer gewaardeerde vrijwilliger voelde zich tijdens deze vrijdagavond trots en verrast. Hij ontving naast het lintje ook een mooie bos bloemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden