<p>Cynthia Holz. (Foto PR)</p>

Cynthia Holz. (Foto PR)

Cynthia Holz wint Beste Buur Bokaal gemeente Enschede

Afgelopen zaterdag tijdens Nationale Burendag heeft Cynthia Holz de Beste Buur Bokaal 2020 gewonnen. De winnares is gekozen uit alle inzendingen in gemeente Enschede. De organisatie was onder de indruk van het noaberschap in de gemeente.

Enschede - De jury in Enschede heeft zich gebogen over alle 13 nominaties. Deze genomineerden waren voor een groot deel aanwezig tijdens de prijsuitreiking samen met degenen die hen hadden genomineerd. De uiteindelijke winnares is Cynthia Holz uit Enschede. Zij biedt al haar buren altijd de helpende hand en zet zich daarnaast al jaren in voor de leefbaarheid van haar buurt.
“Deze nominatie overdonderde mij, maar ik vind het geweldig!” aldus Cynthia.

In de prijzen

Voor de winnares was er een bokaal en een VVV-cadeaukaart. Daarnaast krijgt de winnares een bankje aangeboden die in haar buurt geplaatst wordt. Een bankje stimuleert ‘noaberschap’ en ontmoeting tussen mensen in de buurt, precies waar Beste Buur Bokaal voor bedoeld is. De nummers 2 en 3 kregen ook een VVV-cadeaukaart. Voor alle genomineerden waren er bloemen en chocola. Ook kreeg iedereen een kaart met daarop de tekst “Ga zo door!” en de toelichting op de nominatie. Wethouder Jeroen Diepemaat verzorgde de uitreiking voor de gemeente Enschede. De uitreiking vond plaats in de zaal Cook & Play van de Grolsch Veste en werd afgesloten met een high tea voor alle genomineerden en degenen die hen hadden genomineerd. Uiteraard vond dit alles plaats volgens de COVID-19 richtlijnen.

Twents noaberschap

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en elf gemeenten in Twente. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt daarnaast tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden