Foto: PR

Oude tijden herleven tijdens Kinderboekenweek met Aadje Piraatje

Tijdens de 2020-editie van de Kinderboekenweek treedt op zondag 4 oktober Aadje Piraatje op, samen met muzikale kompanen André Kerver en Christoph Mac-Carty. Deze voorstelling in de Vestzaktheater-reeks Zin in Zondag! is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma: Aadje Piraatje in gevaar. Bij het thema van de Kinderboekenweek, “En toen?”, gaan we terug in de tijd. Met piraten - én Aadje - de grote zee bevaren brengt de geschiedenis op fantasievolle manier tot leven.

Enschede - Tijdens de voorstelling vertelt, zingt en speelt kinderboekenacteur Ton Meijer de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb. Samen met de kinderen gaat hij op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Kinderen leren alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. Ze doen een zeebeenoefening op muziek van Richard Wagner, vertolkt door André en Christoph.

Meer over de voorstelling

Het eerste verhaal dat Ton vertelt, gaat over Aadjes verjaardag, deze vieren de kinderen samen al zingend. Daarna zal Ton een tand laten trekken door het publiek; Aadje heeft namelijk last van een wiebeltand. In het verhaal bootsen de kinderen met behulp van een nepzee een storm na en aan het slot van de voorstelling spelen de kinderen op het toneel een scène na uit De scheepsjongens van Bontekoe.

Over de Kinderboekenweek en Aadje

Boeken brengen je in een andere wereld, ook als deze wereld járen terug is. Spannende verhalen lezen over piraten is verrukkelijk. Je hebt geen tijdmachine nodig om de tijd van de piraten te ontdekken. En dat we met elkaar deze piratentijd beleven in het theater maakt het nog intenser. Want kinderen en hun (groot)ouders doen natuurlijk mee met de artiesten en Aadje. Maar boeken haal je natuurlijk ook bij de Bibliotheek Enschede, of koop je in de boekhandel.

Praktische informatie

Zin in Zondag: Aadje Piraatje - met Ton Meijer, André Kerver en Christoph Mac-Carty op zondag 4 oktober 11.00 uur

Locatie: Het Vestzaktheater, Walstraat 35, Enschede
Kaarten zijn te koop via www.hetvestzaktheater.nl of www.concordia.nl.
Een kinderkaartje (t/m 12 jaar) kost € 5,00, volwassenen betalen € 7,50 per kaart.

De voorstelling maakt deel uit van de Zin in Zondag!-reeks van het Vestzaktheater en wordt meegenomen in de Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Enschede.
In verband met de maatregelen vanwege Covid-19 is er slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden