Foto: PR

Basisschool Alfonsus wint Grote Enschedese Verkeersquiz 2020

De finale van de Grote Enschedese Verkeersquiz 2020 voor basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7 is vandaag na een nek-aan-nekrace door basisschool Alfonsus gewonnen. Hennie Kuiper, Fietsburgemeester van Enschede, reikte de wisselbeker uit aan de winnende school. OBS de Esmarke ging er met de prijs voor het beste spandoek vandoor.

Enschede - Naast de wisselbeker, sleepte Alfonsus een felbegeerde plek in de wacht voor de Grote Overijsselse Verkeersquiz die op 9 oktober eveneens in Enschede plaatsvindt. Daar strijden de kandidaten tegen andere gemeenten uit Overijssel.

Maar liefst 28 deelnemende scholen

Alle Enschedese basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Enschedese Verkeersquiz. Maar liefst 28 Enschedese basisscholen met in totaal 1136 leerlingen deden mee. Na een uitgebreide voorronde waren het OBS de Esmarke, basisschool Alfonsus, de Menkotoren en basisschool Alfonsus die in het Wilminktheater ten tonele mochten verschijnen. Zij gingen de strijd met elkaar om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft.

Van elk van de vier scholen speelden de twee beste leerlingen mee op het podium in de finales. Klasgenoten moedigden hen onder luid gejuich aan vanuit een met spandoeken gevulde zaal. Bart Meijer – bekend van het Klokhuis en de Beste vrienden quiz – presenteerde de quiz. De deelnemers gaven antwoord op tal van vragen over lokale verkeerssituaties die uitgebeeld werden door middel van foto’s. Het waren allemaal verkeerssituaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.

Verkeerseducatie door middel van verkeersquiz

De gemeente Enschede vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Hiermee worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.

De Grote Enschedese verkeersquiz werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Enschede en is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden