Foto: Natuur en landschap

Fiets door Nederland en Duitsland in Die Tolle Woche

Vanaf zaterdag 26 september introduceert de Gemeente Enschede samen met Enschede Promotie een nieuwe grensoverschrijdende fietsroute. In het kader van Die Tolle Woche is er een route ontwikkeld door Nederland en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.

Ontdek meer van Enschede, Losser, Bad Bentheim, Gronau en omgeving

Het startpunt van de route is in Enschede. Vervolgens voert de tocht via Losser naar Bad Bentheim en vanuit daar naar Gronau. Het is ook mogelijk om te starten in Losser, Bad Bentheim en Gronau. De afstand bedraagt 68 kilometer en onderweg zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals het Willem Wilminkplein, Erve Kraesgenberg, het Gildehauser Venn en het Wasserlabyrinth in Gronau. Alle bezienswaardigheden worden in het routeboekje uitgelicht.

Routeboekje

Het routeboekje is vanaf 26 september gratis verkrijgbaar bij het Tourist Info Punt Enschede, Tourist Info De Lutte-Losser, Touristinformation Bad Bentheim en Tourist Info Gronau. Er is een Nederlandse en een Duitse versie beschikbaar. De route is vanaf deze datum ook online te bekijken op www.uitinenschede.nl/routes.

Ontwikkeling route

De drielandenfietsroute is ontwikkeld op initiatief van Gemeente Enschede en Enschede Promotie en is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Euregio, het samenwerkingsverband op gebied van grensoverschrijdende samenwerking. Routenetwerken Twente heeft de route uitgezet.

Meer info

In Die Tolle Woche komen Nederland en Duitsland samen onder het motto ‘Das Schöne passiert wenn man Grenzen passiert. Dit evenement voor grensoverschrijdende samenwerking vindt van 26 september tot en met 4 oktober plaats in Enschede. Kijk voor alle activiteiten in deze week op www.dietollewoche.eu.

Adressen en openingstijden Tourist Info Punten op zaterdag 26 september:

Tourist Info Enschede
Langestraat 24, 7511 JB Enschede
10.00 – 13.00 uur

Tourist Info De Lutte-Losser
Plechelmusstraat 14, 7587 AM De Lutte
10.00 - 13.00 uur

Touristinformation Bad Bentheim
Schlossstraße 18, 48455 Bad Bentheim
10.00 – 12.00

Touristinfo Gronau
Konrad-Adenauer-Straße 45
48599 Gronau
10.00 – 14.00

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden