Foto: indebuurt.nl

Regenboogdagen in teken van ‘Vrijheid!’

Een toepasselijker thema hadden men dit jaar niet kunnen bedenken: Vrijheid! Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In de huidige coronatijd weet inmiddels iedereen wat het betekent om niet volledig vrijuit te kunnen leven. Ook buiten deze tijd om is het voor veel LHBTI+ ‘ers een dagelijkse strijd om niet vrijuit te kunnen zijn wie je bent. Daarom geldt tijdens de Regenboogdagen: het nieuwe normaal = jezelf kunnen zijn!

Enschede - Regenboogstad Enschede staat voor een inclusieve samenleving, waarbij iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is. Daarom is er dit jaar gekozen voor verschillende bevrijdende activiteiten waarin je echt jezelf kunt zijn! Je kunt dagelijks een historische stadswandeling maken onder leiding van een bevlogen LHBTI gids, of bijvoorbeeld meedoen aan gave activiteiten zoals digitale fotografie, schilder- en graffiti of diverse andere (kunstzinnige) workshops. Daarnaast kun je meedoen aan interessante webinars of je vragen stellen aan experts op het gebied van geaardheid- en genderidentiteit. Voel je vrij om op zondag mee te ontbijten tijdens het regenboogontbijt of kleurrijk af te sluiten tijdens onze afsluit ceremonie.

Covid-maatregelen

In de huidige tijd is het extra uitdagend om iets te organiseren wat voor zowel zichtbaarheid en saamhorigheid kan zorgen maar wel voldoet aan alle Covid-19 maatregelen. Veel evenementen elders in Nederland worden uitgesteld of slaan een jaar over. Echter is jezelf kunnen zijn én dit kunnen laten zien nog steeds niet overal geaccepteerd. Daarom is de aandacht voor de Regenboogdagen, die elk jaar rondom 11 oktober, de internationale coming out day, worden gevierd ontzettend belangrijk. De Regenboogdagen heeft in samenwerking met de Gemeente Enschede een vorm gevonden om toch aandacht te kunnen vragen voor de acceptatie en Vrijheid van de LHBTI+ gemeenschap in Enschede én de Covid-19 maatregelen te kunnen hanteren.

Iedereen mag dit jaar gratis meedoen aan de activiteiten van de regenboogdagen die plaats vinden van dinsdag 6 t/m zondag 11 oktober. Voor elke activiteit moet men zich aanmelden via de site en vol is helaas vol. Naast de workshops en webinars willen wij deze dagen de gehele stad in regenboogkleuren zien om ook op die manier zichtbaar te zijn voor iedereen.

De regenboogvlag mag uit!

We doen hierbij een oproep aan alle inwoners maar ook bedrijven, instellingen, scholen en horeca om de regenboogvlag uit te hangen tijdens de Regenboogdagen. Regenboogstad Enschede zie je terug in de winkeletalagewedstrijd, regenboogcake, een heuse PrideWalk, Roxy Diamond’s DragQueen bingo bij Liberein, en allerlei andere Regenboog uitgingen in de stad. Hiermee laten we zien dat Enschede echt een inclusieve samenleving is waarin iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is! Aanmelden voor activiteiten en uitgebreide informatie over het programma is te vinden op www.regenboogdagen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden