<p>De kunstenaars Jasper en Robert. (Foto: PR)</p>

De kunstenaars Jasper en Robert. (Foto: PR)

Opening tentoonstelling kunst- en inclusieproject ‘Wat je niet ziet, bestaat wel!’

Het project en interactieve tentoonstelling ‘Wat je niet ziet bestaat niet wel!’ nodigt mensen met en zonder verstandelijke beperking uit te zoeken naar waar ze elkaar wél vinden. De werken van drie kunstenaarskoppels van iemand met en iemand zonder beperking vormen het hart van de tentoonstelling die te zien is vanaf 29 september tot en met 9 oktober aan de tijdelijke exporuimte aan de Haverstraatpassage 82.

Enschede - In 2019 startte het Idols* project ‘Iedereen doet mee’ waarbij het consortium All-in (bestaande uit Concordia Enschede, Loadstar en theatermakers Gehring&Ketelaars) een opdracht meekregen van de gemeente Enschede, Aveleijn, stichting Prokkel en belangenvereniging LFB. Doelstelling van het project was het bevorderen van sociale participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de regio Twente, en meer specifiek als startpunt in de Gemeente Enschede. Het consortium All-in mocht hier vrij te werk te gaan.

Uit dit project is de interactieve tentoonstelling ‘Wat je niet ziet bestaat niet wel!’ uit voort gekomen. Drie kunstenaarsduo’s (met en zonder beperking) trokken de afgelopen periode met elkaar op. Hun werken vormen het hart van de bijzondere, interactieve tentoonstelling. Het proces van de ontmoeting, het ongemak, de overwinning en wat het persoonlijk met hen deed om samen te werken is in beeld gebracht.

Tentoonstelling bezoeken

Op 26 september is de opening van de tentoonstelling tijdens het Allée Rentrée Festival in de oude drukpershal van de Tubantia aan de Getfertsingel 43. Voor deze dag zijn kaarten beschikbaar op www.alleerentree.nl.

Daarna verplaatst de tentoonstelling naar de binnenstad van Enschede. Van 29 september tot en met 9 oktober is de expositie dagelijks te zien in de tijdelijke expositieruimte aan de Haverstraatpassage. Een tijdelijke winkelruimte die door dhr. Stolker beschikbaar wordt gesteld voor dit project.

Prokkelervaring

Tijdens de expositie zijn niet alleen de kunstwerken te zien, maar kunnen bezoekers zich op bepaalde dagen opgeven om een duo te vormen met iemand met of zonder verstandelijke beperking en de ervaring aangaan. Een zogenaamde prokkelervaring. In 2 uur tijd leer je elkaar beter kennen door portretteren, het maken van een handleiding en te praten over de kunst.
Aanmelden voor deze prokkelervaring kan via all-in@concordia.nl.

Informatie

De expositie is van 29 september tot en met 9 oktober ma t/m za geopend tussen 11:00 – 16:00 uur aan de Haverstraatpassage 82 in Enschede. Deze tentoonstelling heeft een vrije inloop en is gratis te bezoeken. Het pand is ingericht volgens de Corona richtlijnen.Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden