Nog niet alle activiteiten zijn aangemeld. Kijk voor het actuele programma op: www.uitinenschede.nl/kerstmiddag.
Nog niet alle activiteiten zijn aangemeld. Kijk voor het actuele programma op: www.uitinenschede.nl/kerstmiddag.

Gevarieerd aanbod Kerstmiddag met outdoor feest op Oude Markt

Algemeen

Als het aan Enschede Promotie ligt, wordt Kerstmiddag een heuse happening met een gevarieerd aanbod op diverse locaties. Op de Oude Markt slaat de horeca de handen ineen met een outdoor feest.

Enschede - Op diverse locaties krijgt kerstmiddag, zaterdag 24 december, in Enschede een feestelijk tintje. De horecapartners aan de Oude Markt slaan dit jaar de handen ineen voor een groot outdoor feest op het plein met diverse dj’s en food- en buitenbarren. Op de ijsbaan op de Oude Markt wordt in samenwerking met Twente Nannies een programma met discoschaatsen en knutselen voor ouders met kinderen aangeboden. En in de Twentsche Foodhal kunnen de voetjes van de vloer met Vroeg Zat. Daarnaast vieren diverse horecazaken hun traditionele kerstmiddag. “Volop feest in Enschede!’’, aldus Enschede Promotie.

Van 13.00 tot 19.00 uur is er op twee verschillende area’s op de Oude Markt muziek met medewerking van onder andere DJ Kyle Benjamin, DJ Doa en DJ Djeff. “Het publiek kan onder het genot van een drankje voluit feesten met Top 40 hits, dance en de traditionele kersthits. Uiteraard zijn ook alle horecagelegenheden geopend tijdens deze middag. Door het feest (naast het aanbod binnen de horecazaken) naar het plein uit te breiden, biedt dit meer ruimte en mogelijkheden voor de bezoekers om kerstmiddag samen te vieren zonder lange wachtrijen voor de cafés. De organisatie hoopt hier een jaarlijkse traditie van te kunnen maken waar de Oude Markt tijdens kerstmiddag wordt omgetoverd tot een groot soort apres-ski plein. Kerstmiddag Outdoor is gratis toegankelijk, en om dit gezellig en vooral ook veilig te laten verlopen, zullen er op de Oude Markt huisregels gelden waarop zal worden toegezien. Zo is het onder meer niet toegestaan om met (alcoholische)dranken, glaswerk, (plastic) flessen of blikjes het terrein te betreden’’, aldus Enschede Promotie.

De middag voor kerst is traditiegetrouw een hele gezellige dag in de binnenstad van Enschede met voor ieder wat wils, zo stelt Enschede Promotie. “Op diverse locaties kan de kerst feestelijk worden afgetrapt. Een kleine greep uit het programma: bij Café Rocks kan er vanaf 12.00 uur kerstmiddag gevierd worden. Ome Kees gaat een giga-pan erwtensoep maken, dus alle snert-fans mogen dit niet missen. Gastrobar bij Rozendaal organiseert weer een gezellige kerstmiddag met drankjes, hapjes en de plaatjes van DJ Hans. Vanaf 14.00 uur is er weer een groot feest bij gaycafé Stonewall. In de tent bij Aspen Valley begint kerstmiddag al vanaf 10.00 uur. 

Afbeelding
Julika Marijn: In de schaduw van Rembrandt 27 jan, 10:27
Afbeelding
Hans: 'Je hoeft niets en mag alles!' 26 jan, 14:47
Afbeelding
Afzien onderweg naar de elf steden 26 jan, 14:34
Afbeelding
Drie dichters genomineerd om stadsdichter te worden 26 jan, 13:21
Afbeelding
Zen en de ontwikkeling van duurzaam geluk 26 jan, 11:43
Afbeelding
Project de Vrije Ruimte bij De Tubanters succesvol 26 jan, 07:24
Afbeelding
Excentriek 25 jan, 15:38
Afbeelding
Newtonpark van start 25 jan, 14:28