Wethouder Niels van den Berg doet de aftrap van AJB.
Wethouder Niels van den Berg doet de aftrap van AJB.

Bonhoeffer Beversstraat start sportproject ‘Alleen jij bepaalt’

Algemeen

Het Bonhoeffer College aan de Wethouder Beversstraat is met het sportproject ‘Alleen jij bepaalt’ (AJB) begonnen. 

Enschede - Sinds vorige week maandag draait het maatschappelijke en sportieve project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ (AJB) in Enschede. Deze samenwerking tussen het Bonhoeffer College en Zaalvoetbalvereniging Twente moet scholieren met beperkte financiële middelen de gelegenheid geven om ook gewoon te kunnen sporten. De kick-off van AJB vond plaats in de Diekmanhal. Er werd letterlijk en figuurlijk afgetrapt door de wethouder van sport, Niels van den Berg.

Voetbaltrainingen
Bonhoeffer College locatie Wethouder Beversstraat en ZVV Twente omarmen samen het project AJB en bieden voetbaltrainingen aan voor scholieren tussen de 12 jaar en 18 jaar.
Van tijd tot tijd zal een training worden vervangen door een bijeenkomst, waarbij de leerlingen samen en met de trainers in gesprek gaan over maatschappelijke onderwerpen en hun eigen gedrag en persoonlijkheid. Daarmee wordt onder meer voorkomen dat de tieners na school doelloos rondhangen in de wijk, zo stelt de gemeente.

Twee groepen
Inmiddels zijn al 34 Bonhoeffer-leerlingen kosteloos lid geworden van ZVV Twente, inclusief gratis tenue. Er zijn nu twee groepen, maar daar komt door de grote belangstelling onder kinderen en ouders waarschijnlijk nog een groepje bij. Voor deze groepen wordt een veilige en positieve sportieve omgeving aangeboden, maar ook steun bij de weg naar volwassenheid. Naast het (zaal)voetbal zelf heeft het project daarmee ook zijn educatieve kanten. Leerlingen worden gewezen op hun sportiviteit en hun gedrag. “Voetballen en winnen is leuk en belangrijk. Maar samen sporten en leren tegen je verlies kunnen, is misschien wel nog belangrijker”, aldus Marco Aydin, docent lichamelijke opvoeding aan de Wethouder Beversstraat.

Diekmanhal
De trainingen, gegeven door bedreven trainers van ZVV Twente, vinden twee keer in de week direct na schooltijd plaats en worden gegeven in de Diekmanhal. Voor de scholieren van de Wethouder Beversstraat een bekende plek, want ze volgen hier ook de gymlessen. Bij lekker weer wordt er natuurlijk lekker buiten gesport op het handbalveldje van EHC’95 of op de velden van De Tubanters. De eerste trainingen zijn ondertussen geweest en het project loopt minimaal twee schooljaren.

Afbeelding
Julika Marijn: In de schaduw van Rembrandt 27 jan, 10:27
Afbeelding
Hans: 'Je hoeft niets en mag alles!' 26 jan, 14:47
Afbeelding
Afzien onderweg naar de elf steden 26 jan, 14:34
Afbeelding
Drie dichters genomineerd om stadsdichter te worden 26 jan, 13:21
Afbeelding
Zen en de ontwikkeling van duurzaam geluk 26 jan, 11:43
Afbeelding
Project de Vrije Ruimte bij De Tubanters succesvol 26 jan, 07:24
Afbeelding
Excentriek 25 jan, 15:38
Afbeelding
Newtonpark van start 25 jan, 14:28