Wethouder Niels van den Berg doet de aftrap van AJB.
Wethouder Niels van den Berg doet de aftrap van AJB.

Bonhoeffer Beversstraat start sportproject ‘Alleen jij bepaalt’

Algemeen

Het Bonhoeffer College aan de Wethouder Beversstraat is met het sportproject ‘Alleen jij bepaalt’ (AJB) begonnen. 

Enschede - Sinds vorige week maandag draait het maatschappelijke en sportieve project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ (AJB) in Enschede. Deze samenwerking tussen het Bonhoeffer College en Zaalvoetbalvereniging Twente moet scholieren met beperkte financiële middelen de gelegenheid geven om ook gewoon te kunnen sporten. De kick-off van AJB vond plaats in de Diekmanhal. Er werd letterlijk en figuurlijk afgetrapt door de wethouder van sport, Niels van den Berg.

Voetbaltrainingen
Bonhoeffer College locatie Wethouder Beversstraat en ZVV Twente omarmen samen het project AJB en bieden voetbaltrainingen aan voor scholieren tussen de 12 jaar en 18 jaar.
Van tijd tot tijd zal een training worden vervangen door een bijeenkomst, waarbij de leerlingen samen en met de trainers in gesprek gaan over maatschappelijke onderwerpen en hun eigen gedrag en persoonlijkheid. Daarmee wordt onder meer voorkomen dat de tieners na school doelloos rondhangen in de wijk, zo stelt de gemeente.

Twee groepen
Inmiddels zijn al 34 Bonhoeffer-leerlingen kosteloos lid geworden van ZVV Twente, inclusief gratis tenue. Er zijn nu twee groepen, maar daar komt door de grote belangstelling onder kinderen en ouders waarschijnlijk nog een groepje bij. Voor deze groepen wordt een veilige en positieve sportieve omgeving aangeboden, maar ook steun bij de weg naar volwassenheid. Naast het (zaal)voetbal zelf heeft het project daarmee ook zijn educatieve kanten. Leerlingen worden gewezen op hun sportiviteit en hun gedrag. “Voetballen en winnen is leuk en belangrijk. Maar samen sporten en leren tegen je verlies kunnen, is misschien wel nog belangrijker”, aldus Marco Aydin, docent lichamelijke opvoeding aan de Wethouder Beversstraat.

Diekmanhal
De trainingen, gegeven door bedreven trainers van ZVV Twente, vinden twee keer in de week direct na schooltijd plaats en worden gegeven in de Diekmanhal. Voor de scholieren van de Wethouder Beversstraat een bekende plek, want ze volgen hier ook de gymlessen. Bij lekker weer wordt er natuurlijk lekker buiten gesport op het handbalveldje van EHC’95 of op de velden van De Tubanters. De eerste trainingen zijn ondertussen geweest en het project loopt minimaal twee schooljaren.

De Sint Josephkerk.
Renovatie kerkdeuren Sint Josephkerk 2 mrt, 14:42
Glanerbrug heeft een Euregio adviesdag.
Euregio adviesdag 2 mrt, 12:27
Afbeelding
Fiona Weide heeft cursus tekenen in de Zessprong 2 mrt, 08:49
Orrsing Schoenmode heeft nu ook schoenen van het merk Footnotes.
Ontdek het merk Footnotes bij Orrsing Schoenmode 1 mrt, 15:44
Op Afroep in actie tijdens de WAK. (Foto: Geert Foekens)
De WAK zoekt nieuwe vrijwilligers 1 mrt, 11:28
Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe. (Foto: RTV Oost).
Bijpraten over het amateurvoetbal 1 mrt, 10:02
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Torben Aalbers werkt mee aan de zonneauto van Brunel.
Enschedeër Torben Aalbers dit jaar actief in Brunel Solar Team 29 feb, 15:50